Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

10657 - Ο Όσιος Παΐσιος και η αγάπη του για την Παναγία (ομιλία του π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου)

Γράφτηκε από τον Ευάγγελο Μπουγιώτη
για την http://www.romfea.gr
Στα πλαίσια των φετινών εορτασμών Κωνσταντίνεια 2018 του ενοριακού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο τελέσθηκε εσπερινός και παράκληση στον Όσιο Παίσιο του Αγιορείτη και ομιλία από τον π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου με θέμα «Ο Όσιος Παίσιος και η αγάπη του για την Παναγία».
Στον κατάμεστο από πιστούς ναό ο π. Θεμιστοκλής με τον δικό του τρόπο, με τον ζωντανό του λόγο καθήλωσε τους πιστούς.

Στο τέλος της ομιλίας ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης ευχαρίστησε τον π. Θεμιστοκλή για τον κόπο που έκανε να επισκεφτεί για τρίτη φορά το ναό των Αγίων Κωνσταντίνο και Ελένης και να μιλήσει στους πιστούς.
Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και περί ώρα 19.00 μμ. θα έρθει προς προσκύνηση στον Ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ναυπλίου κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 23 Μαΐου το Τίμιο Λείψανο της αριστεράς χειρός της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα - Αγίου Όρους, προς ευλογία και αγιασμό.


Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1969 στην Ορεστιάδα του Νομού Έβρου. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών Ρώμης. Επίσης είναι διπλωματούχος της Βατικανής Σχολής Παλαιογραφίας. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου