Σάββατο 5 Μαΐου 2018

10598 - Ο μητροπολίτης Λευκάδος Θεόφιλος στη Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα και  κατά την πρέπουσα αγιορείτικη τάξη και παράδοση πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του μητροπολίτη Λευκάδος Θεόφιλου στην Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους. Τον ιεράρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας υποδέχθηκαν ο ηγούμενος Γέρων Αλέξιος Ξενοφωντινός και η μοναστική αδελφότητα. 
Ο μητροπολίτης Λευκάδος Θεόφιλος προσκλήθηκε από την Μονή Ξενοφώντος για να προστεί των λατρευτικών εκδηλώσεων για την πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
 
Τον κ. Θεόφιλο συνοδεύει ο ηγούμενο της Μονής Παναγίας Φανερωμένης Νικηφόρος Ασπρογέρακας, που παλαιότερα ανήκε στην μοναστική αδελφότητα της Μονής Ξενοφώντος. 
Μετά την υποδοχή ακολούθησε η πανηγυρική Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής Ξενοφώντος, το οποίο είχαν κατακλύσει εκαντοντάδες προσκυνητές και πνευματικά τέκνα του Γέροντος Αλεξίου, με την ευκαιρία της πανήγυρης του Αγίου Γεωργίου. 
Ο Γέρων Αλέξιος υποδέχθηκε με θερμούς πνευματικούς λόγους τον μητροπολίτη Λευκάδος Θεόφιλος, που αντιφώνησε εξίσου θερμά και του πρόσφερε ως δώρο μια φορητή εικόνα του μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Διαβάστε την προσλαλιά του Γέροντος Αλεξίου κατά την Δοξολογία της υποδοχής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου