Τρίτη 10 Απριλίου 2018

10512 - Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του κορυφαίου Σλαβολόγου Αντώνιου-Αιμίλιου Ταχιάου

   Με αισθήματα αναστάσιμης χαράς και ειλικρινούς συγκίνησης αποχαιρετούμε σήμερα τον μακαριστό Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Αντώνιο-Αιμίλιο Ταχιάο. Ο εκλιπών διηκόνησε την Επιστήμη της Θεολογίας με ζήλο και αυταπάρνηση καταξιώνοντας τις Σλαβολογικές Σπουδές. Το επιστημονικό του κύρος ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδος και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο Σλαβικό κόσμο.
Ιδιαίτερη ήταν η αγάπη του για το Άγιον Όρος το οποίο επισκέπτονταν τακτικότατα και όπως έλεγε ο ίδιος, «αυτές οι επισκέψεις του άφησαν βαθιά
διδάγματα για το πώς πρέπει να είναι η πνευματική μας ζωή». Ο μακαριστός καθηγητής δίδαξε πολλά χρόνια στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, κατήρτισε πολλούς εκπαιδευτικούς κυρίως όμως παραδειγμάτιζε με την αρχοντιά και το γενναιόδωρο του χαρακτήρος του.
Η εξόδιος ακολουθία του αείμνηστου δασκάλου θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Θεσσαλονίκη) στις 11:30 π.μ. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρου, Καστελλου καί Βιννου και Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Ανδρέας.
Οι Ομότιμοι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Αντώνιος-Αιμίλιος Ταχιάος και ο Ιωάννης Ταρνανίδης, κλείνουν με το λόγο τους την εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων τους για τα μεγάλα πνευματικά κέντρα της Ορθοδοξίας που εκδόθηκαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Κυριακίδη: «Στην Σκιά του Άθω» του κ. Ταχιάου και «Σινά το Εμόν» του κ. Ταρνανίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου