Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

2174 - Συνέντευξη τύπου - παρουσίαση προγράμματος εκδηλώσεων της Αγιορειτικής Εστίας




φωτ.: arcades

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 
ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρουσία των Γενικών Προξένων Γαλλίας κ. Christrophe Le Rigoleur και Ρώσικης Ομοσπονδίας κ. Aleksey Popov, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του Αντιπροέδρου κ. Χάρη Αηδονόπουλου, παρουσιάστηκε στα Μέσα Ενημέρωσης το Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Αγιορειτικής Εστίας αφιερωμένου στον διπλό εορτασμό της Απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης και Αγίου Όρους.
Μετά την σχετική προσφώνηση του κ. Π. Αβραμόπουλου προς τους παρόντες, με αναφορά του στο έργο της Αγιορειτικής Εστίας και τις ευχαριστίες του προς τους συνεργαζόμενους φορείς και επιστημονικούς συνεργάτες, αναγνώστηκε χαιρετισμός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Προέδρου του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστία, ο οποίος απουσίαζε οικουρών.
Στο Πρόγραμμα αναφέρθηκαν οι:
Κρίτων Χρυσοχοΐδης, Δ/ντης του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Ε.Ι.Ε., Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για το Ζ’ Διεθνές Συνέδριο, τις δύο στρογγυλές τράπεζες και την έκδοση του Επετειακού Τόμου αφιερωμένου στην Απελευθέρωση με θέμα «Το Άγιον Όρος στα χρόνια της Απελευθέρωσης».
Αγγελική Γραμματικοπούλου, Επιμελήτρια Έκθεσης, για την Έκθεση ιστορικής φωτογραφίας «Η Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος στην ανατολή του 20ου αιώνα».
Γιώργος Κακαβάς, Δ/ντης Νομισματικού Μουσείου – Αναπλ. Προϊστάμενος Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, για την Στρογγυλή Τράπεζα αφιερωμένη στη «Ναζαρηνή ζωγραφική».
Μαρία Καμπούρη, Καθηγήτρια Α.Π.Θ., για την Στρογγυλή Τράπεζα αφιερωμένη στον βυζαντινολόγο Gabriel Millet.
Πλούταρχος Θεοχαρίδης, Αρχιτέκτων, για την φωτοαναστατική έκδοση του βρετανού περιηγητή Athelstav Riley με τίτλο τίτλο «Athos or the Mountain of the Monks».
Χαιρετισμό απεύθυναν στο τέλος οι δύο παρόντες Πρόξενοι, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην προγραμματισμένη μεταφορά της Έκθεσης ιστορικής φωτογραφίας το 2013 στο Παρίσι και την Αγία Πετρούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου