Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

9236 - Η Τιμία Ζώνη της Παναγίας στην Πάτρα: Ευλάβεια και συγκίνηση χιλιάδων πιστών στο προσκύνημα του ιερού κειμηλίου στην Πάτρα (φωτογραφίες και βίντεο)

Το μοναδικό ιερό κειμήλιο της Παναγίας, η Τιμία Ζώνη, έφτασε από το Άγιο Όρος στην πόλη της Πάτρας και χιλιάδες πιστοί με δάκρυα στα μάτια, έσπευσαν να το προσκυνήσουν και να ζητήσουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, τη βοήθεια της Παναγίας. 
Η πρώτη υποδοχή του ιερού κειμηλίου έγινε έξω από το αεροδρόμιο της Αράξου, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και αμέσως μετά πιστοί από όλη την χώρα και σύσσωμη η Μητρόπολη με τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κκ Χρυσόστομο υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη στο Ναό του Αγίου  Ανδρέα. 
Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Πατρών με μεγάλη συγκίνηση ανέφερε ότι είναι μεγάλη ευλογία για την Πάτρα να υποδέχεται το ιερό κειμήλιο της Παναγίας ειδικά σε τόσο κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας και η Ορθοδοξία.

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, που μετέφερε την Αγία Ζώνη στα χέρια του, τόνισε ότι η Παναγία πάντα κάνει θαύματα και πάντα φέρνει την παρηγοριά και την ευλογία της στους ανθρώπους και ασπαζόμενοι το μοναδικό της προσωπικό αντικείμενο παίρνουμε δύναμη.
Την Αγία Ζώνη την τοποθέτησαν στη συνέχεια μέσα στο ναό δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον κόσμο να την προσκυνήσει, να προσευχηθεί και να βρεθεί για λίγο κοντά στο προσωπικό αντικείμενο της μητέρας του Χριστού, δηλαδή τη ζώνη που η Παναγία έπλεξε με τα ίδια της τα χέρια 
Το ιερό κειμήλιο της Παναγίας θα παραμείνει στην Πάτρα ως τις 9 Νοεμβρίου και μετά θα ταξιδέψει για την Καλαμπάκα αλλά  και για την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης .
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ιερού κειμηλίου στην Πάτρα θα τελεστούν παρακλήσεις, αγρυπνίες και θείες λειτουργίες στο ναό  ενώ ο οβολός των πιστών από το κερί θα παραμείνει στο ναό που θα φιλοξενήσει την Τιμία Ζώνη της Παναγίας για τις ανάγκες της ενορίας και της Μητρόπολης 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου