Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

9214 - Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου η υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας στην Πάτρα


Ένα ανεκτίμητο θρησκευτικό κειμήλιο και εκκλησιαστικό θησαυρό, την Αγία Ζώνη της Παναγίας θα υποδεχθεί η Ιερά Μητρόπολη των Πατρών, αυτή την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στις 17.00 το απόγευμα, πλησίον του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου ενώ θα ακολουθήσει Δοξολογία στο νέο ιερό ναό χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Την ίδια μέρα στις 21.00 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία επίσης χοροστατούντος του κ.κ. Χρυσοστόμου.
Η Αγία Ζώνη της Παναγίας θα μεταφερθεί στην Πάτρα για πενθήμερο ιερό προσκύνημα από τους πιστούς, από την Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Θα παραμείνει έως και το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2016 και μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας θα αναχωρήσει η αποστολή του Αγίου Όρους για να μεταφέρει πίσω την Τιμία Ζώνη στη θέση της.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Αγίου Όρους θα είναι ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, ο οποίος και θα μιλήσει στη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου (ο εσπερινός θα ξεκινήσει στις 18.00 και θα ολοκληρωθεί μετά τις 19.30).
Ιερά αγρυπνία θα τελείται κάθε βράδυ (Κυριακή 6/11, Δευτέρα 7/11 και Τρίτη 8/11 στις 22.00) χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, καθώς και Θεία λειτουργία το πρωί.
Στον όρθρο και Θεία λειτουργία της Τρίτης 8/11 θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο ενώ την ίδια μέρα στις 18.00 θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί της Παναγίας χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
Μία συγκινητική λεπτομέρεια είναι ότι η Αγία Ζώνη της Παναγίας είχε ξαναέρθει στην Πάτρα το 1929, στον ιερό ναό Παντανάσσης και οι φωτογραφίες της εποχής, όπως ανέφερε ο προιστάμενος της Παντάνασσας, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, έδειχναν ένα τεράστιο πλήθος που είχε τότε σπεύσει να λάβει ευλογία και να προσκυνήσει με ευλάβεια το ιερό αυτό κειμήλιο που φυλάσσεται στο Άγιον Όρος.
Το ίδιο προβλέπεται να συμβεί και τώρα με τη νέα μεταφορά της Αγίας Ζώνης στην Πάτρα.
Με το ιερό αυτό προσκύνημα και ιερές ακολουθίες θα ξεκινήσουν και τα Πρωτοκλήτεια 2016, αφιερωμένα στον Πολιούχο των Πατρών. Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα.
Ο κ.κ. Χρυσόστομος όπως ανέφερε στο Κυριακάτικο κήρυγμα του (η σχετική εγκύκλιος διαβάστηκε σε όλους τους ναούς) καλεί τον Πατραϊκό λαό όπως και προσκυνητές από άλλες κοντινές περιοχές να έρθουν τόσο κατά την υποδοχή όσο και τις υπόλοιπες μέρες που θα παραμείνει η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Πάτρα.
Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου