Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

9040 - Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης «ΑΘΩΣ – ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» του Στράτου Καλαφάτη στην Καβάλα


Πραγματοποιήθηκαν απόψε Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, στην Καβάλα τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «ΑΘΩΣ – ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» του Στράτου Καλαφάτη.
Ο Δήμος Καβάλας και η γενέθλια πόλη υποδέχθηκαν τον εικαστικό Στράτο Καλαφάτη και θα φιλοξενήσουν από σήμερα και έως τις 20 Οκτωβρίου, μια από τις σημαντικότερες φωτογραφικές εκθέσεις του που ταξίδεψε στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και η οποία φιλοξενήθηκε σε ορισμένα από τα σημαντικότερα μουσεία και εκθεσιακούς χώρους.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος, η Δήμαρχος Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος ενώ εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Δήμαρχος και ο Μητροπολίτης. Ο Στράτος Καλαφάτης, εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην πριν από 20 χρόνια παρουσία του στην Καβάλα με την έκθεση   «Αρχέτυπες Εικόνες» και την επάνοδό του σήμερα με τα «Χρώματα της Πίστης». Κατά τη διάρκεια περισσοτέρων από 25 επισκέψεων στο Άγιο Όρος, από το 2008 ως το 2013, δημιούργησε ένα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, από τις οποίες επέλεξε 120 για να δημιουργήσει την έκθεση που εγκαινιάστηκε απόψε.
Οι εικόνες του Στράτου Καλαφάτη, τεκμηριώνουν τη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους με μεγάλη ευαισθησία και βαθειά φωτογραφική γνώση, αποκαλύπτοντας την ουσία του. Μας μεταφέρουν τη γοητεία του κέντρου της Ορθοδοξίας, την ιστορία και την πνευματικότητα, τον εσωτερικό πλούτο και τον ασκητικό βίο των μοναχών. 
Η έκθεση φιλοξενείται στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, στους τέσσερεις ορόφους του νεοκλασικού κτιρίου.
Ώρες λειτουργίας:
Πρωί: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00 – 13.00
Απόγευμα: ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.30 – 21.00




















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου