Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

8886 - «Άθως. Το Άγιον Όρος». Έκθεση φωτογραφιών και χαλκογραφιών στο Βελιγράδι


Ο Ακαδημαϊκός Γκόικο Σούμποτιτς θα ανοίξει στις 19 Αυγούστου στο Παλάτι της πριγκίπισσας Ljubica την έκθεση: «Άθως. Το Άγιον Όρος», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το 23ο Διεθνές Βυζαντινολογικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται για Τρίτη φορά στο Βελιγράδι.

Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάζουν στον εκθεσιακό χώρο με τις καμάρες από το Μέγαρο της πριγκίπισσας 28 χαρακτικά και 33 φωτογραφίες από τη συλλογή της Μονής Σιμωνόπετρας του Αγίου Όρους, η οποία διατηρεί την πο ολοκληρωμένη συλλογή αγιορειτικών χαλκογραφιών και την σημαντικότερη συλλογή φωτογραφιών του Αγίου Όρους.
Η ομάδα του Tanjug (*) είχε το αποκλειστικό δικαίωμα να δει την έκθεση, η οποία προηγουμένως είχε πραγματοποιηθεί στη Μόσχα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και συνοδεύεται με επεξηγήσεις από τον ιστορικό τέχνης, ακαδημαϊκό Γκόικο Σούμποτιτς και τον αγιορείτη ιερομόναχο Ιουστίνο Σιμωνοπετρίτη, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος των χαλκογραφικών και φτογραφικών συλλογών.
(Στη διεύθυνση αυτή, του τηλεοπτικού σταθμού του Βελιγραδίου, δημοσιογράφοι του οποίου επισκέφτηκαν πριν τα εγκαίνια την έκθεση και ξεναγήθηκαν από τον κ. Subotiç και τον π. Ιουστίνο, δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου