Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

8663 - Ευχαριστήρια επιστολή Πούτιν στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους

Ευχαριστήρια επιστολή στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου 'Ορους, έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, για την επίσκεψή του στο μοναστική πολιτεία του Αθω, στις 28 Μαΐου. 
Στην επιστολή, ο κ. Πούτιν ευχαριστεί την Ιερά Κοινότητα για τη φιλοξενία και τονίζει ότι το 'Αγιον 'Ορος είναι σημείο αναφοράς για την ορθόδοξη πίστη και παράδοση στη Ρωσία και το έργο των μοναχών, διαχρονικά, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον λαό της χώρας του.
'Ηταν η δεύτερη επίσκεψη του κ. Πούτιν στο 'Αγιον 'Ορος και έγινε με την ευκαιρία του εορτασμού για τη συμπλήρωση χιλίων χρόνων παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Ορος. 
Τότε, στην αντιφώνησή του στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, είχε πει:
 
«Θέλω να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων με τον ρωσικό λαό και με τη Ρωσία. Και θέλω να ευχαριστήσω την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία. Είμαι δεύτερη φορά εδώ και η φιλοξενία αυτή είναι τόσο θερμή. Είναι προς εμένα βεβαίως, αλλά την εκτιμώ και ως φιλοξενία προς το πρόσωπο του ρωσικού λαού. Στο 'Αγιον Όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο. Έργο το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και τις ηθικές αξίες. Αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό και είναι κοινό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου