Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

8490 - Φωτογραφίες από την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, με συλλειτουργούς πέντε Ηγουμένους Αγιορειτικών Μονών

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε τη Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους εξ αφορμής των εκδηλώσεων για τη χιλιετή παρουσία των Ρώσων στο Άγιον Όρος.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο, τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, τον Μητροπολίτη Ριαζάν κ. Μάρκο και πλειάδα Επισκόπων της Ρωσικής Εκκλησίας.

Συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου Γέροντας Παύλος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Παντοκράτος Γέροντας Γαβριήλ, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέορντας Ελισαίος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Γρηγορίου Γέροντας Χριστοφόρος, και αντιπρόσωποι των Μονών Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος, Χιλανδαρίου και Ζωγράφου.







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου