Σάββατο 2 Απριλίου 2016

8203 - Κατανυκτική αγρυπνία τελείται αυτή την ώρα στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου για την εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως

Του Ηλία Προύφα
Κατανυκτική αγρυπνία με αφορμή την εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως τελείται αυτή την ώρα στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτη Γέροντα Γρηγορίου.
Καθ' όλη τη διάρκεια της αγρυπνίας, οι πιστοί που συμμετέχουν στην ακολουθία, θα έχουν  την μεγάλη ευλογία να προσκυνήσουν την θαυματουργή ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου καθώς και τα άγια λείψανα που φυλάσσονται στη Μονή.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο με την περιφορά του Τιμίου Σταυρού ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει τράπεζα κατά τη διάρκεια της οποίας θα μιλήσει επίκαιρα ο Σεβάσμιος Καθηγούμενος Γέροντας Γρηγόριος.

Όπως καθ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι και την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής αρκετοί λαϊκοί μεταβαίνουν στο Δοχειάρι που είναι το σπίτι των Αρχαγγέλων για προσκύνημα και κυρίως για εξομολόγηση στους Ιερομονάχους της Μονής καθώς και για να λάβουν την ευλογία και να ακούσουν τις παραινέσεις του πολύ γνωστού τόσο στην Ελλάδα καθώς και στο Εξωτερικό, σεβάσμιου και αγαπητού Γέροντα Γρηγορίου, ενός απλού και ταπεινού Καθηγουμένου που μόνο αγάπη προσφέρει στον καθένα που πηγαίνει να τον συναντήσει  με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Την ερχόμενη εβδομάδα που εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο που τηρείτε στο Αγιώνυμο Ορος αναμένεται και πάλι μεγάλο κύμα προσκυνητών όπως και στην ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου που θα τελεσθεί και ιερά αγρυπνία.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου