Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

7923 - Η Παναγία η Παραμυθία θα σκεπάζει την μαρτυρική Σμύρνη

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ξεχωριστός ήταν ο φετινός εορτασμός του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, αφού πλέον τον περικαλλή Ναό του Αγίου θα κοσμεί πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Παραμυθίας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Να αναφερθεί ότι την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, μετέφεραν στην Σμύρνη οι Βατοπεδινοί Πατέρες Ευδόκιμος και Βαρνάβας, μετά από αίτημα του Αρχιμ. Κύριλλου Συκή προς ευλογία του πολύπαθου λαού της Σμύρνης.

«Από το αγιασμένο Περιβόλι της Παναγίας κομίζουμε πιστό αντίγραφο μια εκ των θαυματουργών εικόνων της Μονής Βατοπαιδίου, την ιστορική θαυματόβρυτη Παναγία την επονομαζόμενη Παραμυθία» τόνισε μεταξύ άλλων ο π. Ευδόκιμος Βατοπαιδινός απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, κατά τη διάρκεια της υποδοχής της Παναγίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη.
Σε άλλο σημείο ο π. Ευδόκιμος αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της Μονής Βατοπαιδίου με την Σμύρνη, υπογραμμίζοντας πως η εικόνα της Παναγίας θα αποτελέσει αιτία περαιτέρω σύσφιξει των σχέσεων μεταξύ της Μητρός Εκκλησίας και Μονής. (http://www.romfea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου