Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

7384 - Βλέμματα εκ του μακρόθεν: Άγιον Όρος και γυναίκες της Δύσεως, 1880-1980. Διάλεξη από την «Δοχειαρίτισα» Πανεπιστημιακό Veronica della Dora

Μια σημαντική και ενδιαφέρουσα διάλεξη για το Άγιον Όρος πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στην Αθήνα.
Η Ιταλίδα Καθηγήτρια του Βασιλικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου Veronica della Dora θα παρουσιάσει και θα αναπτύξει το θέμα ''Βλέμματα εκ του μακρόθεν: Άγιον Όρος και γυναίκες της Δύσεως,1880-1980''. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9, Αθήνα.
Η «Δοχειαρίτισα» Καθηγήτρια
Η Veronica della Dora είναι Ιταλίδα, Χριστιανή Ορθόδοξη που βαπτίσθηκε στο Γυναικείο Μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους Ι.Μ Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού Θεσσαλονίκης από Δοχειαρίτες Πατέρες. Κάθε χρόνο βρίσκεται στο Σοχό για να προσκυνήσει και να λάβει τη χάρη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου την οποία ιδιαίτερα ευλαβείται.

Είναι καθηγήτρια Ανθρωπογεωγραφίας στο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει Ph.D. στη Γεωγραφία από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Los Angeles), και έως πρόσφατα δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ με το βαθμό του λέκτορα. Υπήρξε υπότροφος στο Dumbarton Oaks (Washington, DC), το Ερευνητικό Ινστιτούτο Getty (Los Angeles) και τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν την ιστορική και πολιτισμική γεωγραφία, με ιδιαίτερη έμφαση στο τοπίο, τους χάρτες και τους ιερούς χώρους. Μεταξύ των δημοσιεύσεων της αναφέρουμε ενδεικτικά τα: Imagining Mount Athos: Visions of a Holy Place from Homer to World War II (University of Virginia Press, 2011, με υποψηφιότητα για το βραβείο Criticos το 2012), Landscape, Nature and the Sacred in Byzantium (Cambridge University Press, αναμένεται να εκδοθεί το Φεβρουάριο του 2016) και Mountain: Nature and Culture (Reaktion, αναμένεται να εκδοθεί το Νοέμβριο του 2016).
Για να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για τη διάλεξη κάντε κλικ ΕΔΩ


Σχετικές παλαιότερες αναρτήσεις μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου