Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

6878 - Επίσκεψη Φοιτητών Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών στο Άγιο Όρος

Στο Κελλί του οσίου Παϊσίου στην Παναγούδα
Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η πρώτη επίσημη Εκπαιδευτική και Ερευνητική Αποστολή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Άγιο Όρος, με επικεφαλής τον Λέκτορα κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, μετά από επίσημη απόφαση του Τμήματος Θεολογίας (Γ.Σ. 3/6/2015).
Συγκεκριμένα, από τις 28 Ιουλίου και μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2015, η Αποστολή μεταξύ των άλλων επισκέφθηκε την Ι. Μονή Μεγίστης Λαύρας, την Ι. Μονή Ιβήρων, το Πρωτάτο, την Ι. Επιστασία στις Καρυές, το κονάκι της νέας κοινότητας της Ι. Μονής Εσφιγμένου, τη Σκήτη του Αγ. Ανδρέα, την Ι. Μονή Κουτλουμουσίου, τη Σκήτη του οσίου Παϊσίου στην Παναγούδα, την Ι. Μονή Παντοκράτορος και τέλος την Ι. Μονή Μεγίστη Βατοπαιδίου.

Με τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Παύλο Λαυρεώτη, στην Ιερά Επιστασία
Στο αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Επιστασίας με τον Αρχιγραμματέα της Ι. Κοινότητας ιερομόναχο Θεόφιλο Παντοκρατορινό
Με τον γέροντα Εφραίμ της Ι. Μονής Μεγίστης Βατοπαιδίου

Με τον γέροντα Γαβριήλ της Ι. Μονής Παντοκράτορος

Με τον γέροντα Θεόφιλο Εσφιγμενίτη, στο κονάκι της Ι. Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές

Στο καθολικό της Ι. Μονής Μεγίστης Λαύρας
Η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε από τον πλούτο των πνευματικών εμπειριών και την θερμή υποδοχή των νέων Θεολόγων από τους Αγιορείτες Μοναχούς.
Κοινή είναι η εκτίμηση ότι μετά από αυτήν την Αποστολή, θα αρχίσει μια περίοδος στενής συνεργασίας, που θα αποφέρει καρπούς προς όφελος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου