Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

6812 - Στο Βατοπαίδι ο Αυστρίας κ. Αρσένιος για την πανήγυρη των Βατοπαιδινών Αγίων. (Φωτογραφίες-βίντεο από την θερμή υποδοχή)

Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, ο οποίος θα προεξάρχει στις εορταστικές Ακολουθίες για την εορτή των Αγίων Βατοπαιδινών Πατέρων.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και από την Αδελφότητα στην είσοδο της Μονής.
Στην συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία και εν συνεχεία ακολούθησε η προσφώνηση του Ηγουμένου και η αντιφώνηση του Μητροπολίτη Αυστρίας.
Ο Ηγούμενος Εφραίμ στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στον προκάτοχο του Μητροπολίτη Αρσενίου, Αυστρίας κυρού Μιχαήλ, ο οποίος είχε πνευματικούς δεσμούς με την Μονή και την είχε επισκεφθεί πάρα πολλές φορές. Επίσης ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στους πρόσφατα Αγιορείτες Οσίους, Παϊσιο και Πορφύριο τους οποίους αγιοκατέταξε πρόσφατα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τονίζοντας ότι αυτό δείχνει πως το Άγιον Όρος παράγει Αγίους. Συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου