Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

6492 - Ξεκίνησε με προσευχή η νέα περίοδος εργασιών αποκατάστασης των ζημιών από την πυρκαγιά του 2004 στο Χιλιανδάρι (φωτογραφίες)


Την Κυριακή 17 Μαΐου, μετά την Θεία Λειτουργία, η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου με επικεφαλής τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο προσευχήθηκε μαζί με το προσωπικό που εργάζεται στο μοναστήρι, εγκαινιάζοντας έτσι την νέα φάση εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά του Μαρτίου του 2004.
Για φέτος έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στο ονομαζόμενο Λευκό κονάκι, οι οποίες υπολογίζεται να ολοκληρωθούν το 2017.  

Το «Λευκό κονάκι» αποτελεί κτήριο πτέρυγας κελλιών του περιβόλου του μοναστηριακού συγκροτήματος της μονής Χιλιανδαρίου, στο Άγιο Όρος. Η ανοικοδόμησή του έγινε στα τέλη του 16ου αιώνα, την περίοδο δηλαδή που το Άγιο Όρος είχε ενσωματωθεί στην οθωμανική επικράτεια. Από τότε πέρασε διάφορες οικοδομικές φάσεις, οι οποίες άφησαν η καθεμιά τη σφραγίδα της στο κτήριο, αλλά παράλληλα εξασφάλισαν τη διατήρησή του μέχρι τις μέρες μας. Στις 4 Μαρτίου 2004, το «Λευκό κονάκι» κάηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέστρεψε το μισό μοναστήρι.

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.hilandar.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου