Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

5884 - Η Αγιορειτική Εστία στο Βελιγράδι σε έκθεση φωτογραφίας με έργα του Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Βοκοτόπουλου



Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βελιγραδίου η Έκθεση φωτογραφίας για το Άγιον Όρος με έργα του Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Βοκοτόπουλου.
Την Έκθεση συνδιοργανώνουν η Αγιορειτική Εστία και το Ίδρυμα Φίλων του Αγίου Όρους Βελιγραδίου, με τη συμμετοχή της Σερβικής Ακαδημίας, του Δήμου Βελιγραδίου και του Ιδρύματος Φίλων της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.
Στο μήνυμα του με την ευκαιρία των εγκαινίων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:
«… Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκη με τον Δήμο Βελιγραδίου και τους φορείς της πόλης, εμπλουτίζεται με την παρουσία και τις δραστηριότητες της Αγιορειτικής Εστίας.

Χαιρετίζω την ανταπόκριση τόσο του Δήμου Βελιγραδίου όσο και των σημαντικών οργανώσεων και φορέων της πόλης, την Σερβική Ακαδημία, το Ίδρυμα φίλων του Αγίου Όρους και το Ίδρυμα φίλων της Μονής Χιλανδαρίου για το ενδιαφέρον που επέδειξαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή.
Είχε προηγηθεί η Έκθεση βιβλίων σχετικών με τη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου και η παρουσία διακεκριμένων επιστημόνων στα Συνέδρια της Αγιορειτικής Εστίας και όλα αυτά αναδεικνύουν ένα πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης των πολιτιστικών μας σχέσεων…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου