Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

5563 - Η πανήγυρη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους



Στις 11 Νοεμβρίου (29 με το Παλαιό Ημερολόγιο) πανηγύρισε η Ιερά Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους, με την ευκαιρία της μνήμης της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας.
Στην εφετινή πανήγυρη συμμετείσαν περί τους 300 μοναχούς και λαϊκούς προσκυνητές. Της πανηγύρεως προέστη, κατόπιν προσκλήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Να σημειωθεί ότι η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας τιμάται και στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης. Συγκεκριμένα, στο Μετόχι Προφήτου Ηλιού της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, πλησίον του Λιβαδίου Πιερίας, έχει ανεγερθεί Ιερός Ναός επ’ονόματι της Αγίας.
Κατά την πανήγυρη τελέστηκε αγρυπνία στην οποία έψαλαν καλλίφωνοι χοροί αγιορειτών μοναχών, ενώ στην αρχιερατική θ. λειτουργία έλαβαν μέρος πολλοί ιερομόναχοι και ιερείς εντός εκτός Αγίου Όρους. Σε προσφώνησή του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Χριστοφόρος ευχαρίστησε τόσο τον προσκεκλημμένο Αρχιερέα, όσο και τους προσκυνητές για τη συμμετοχή τους στην εφετινή πανήγυρη.
Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας τελέστηκε και αρχιερατικό τρισάγιο στον τάφο του προσφάτως κοιμηθέντος Προηγουμένου Γεωργίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου