Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

5532 - Ο Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος στο Άγιον Όρος



Του Αιμίλιου Πολυγένη
Την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό) επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρος, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπος Κοτίν Ευσέβιο.
Τον κ. Ονούφριο υποδέχθηκε στον αρσανά της Μονής πατέρες της Αδελφότητας, ενώ οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα.
Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Κιέβου επισκέπτεται συχνά το Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος, αλλά και γενικά το Περιβόλι της Παναγίας.

Αμέσως μετά την υποδοχή στο Καθολικό της Μονής τελέστηκε Δοξολογία, όπου εκεί ο κ. Ονούφριος προσκύνησε την κάρα του Αγίου Παντελεήμονα και λείψανα Αγίων.
Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας καλωσόρισε στη Μονή ο Καθηγούμενος Ιερεμίας, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή.
Από την πλευρά του ο κ. Ονούφριος μετέφερε τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου, ζητώντας παράλληλα από τους πατέρες να προσεύχονται για τα δεινά του ουκρανικού λαού.
Χθες, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας γιόρτασε τα 70α γενέθλιά του με Θεία Λειτουργία και νηστεία.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Ονούφριος απένειμε στον Ηγούμενο Ιερεμία την ανώτατη τιμή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου