Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

5496 - Κρατείται μοναχός στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί εισέβαλαν πριν από λίγη ώρα στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βενιζέλου.
Οι αστυνομικοί, συνοδεία δικαστικών επιμελητών, ζήτησαν από τους ζηλωτές μοναχούς να εκκενώσουν το κονάκι, με βάση δικαστικό έγγραφο που είχε εκδοθεί πριν από μερικές ημέρες και με το οποίο διατάσσεται το διαμέρισμα να δοθεί στη νέα αδελφότητα που ζει στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Οι ζηλωτές μοναχοί αρνήθηκαν να παραδώσουν το κονάκι, τονίζοντας πως δεν ανήκει στη νέα αδελφότητα, αλλά στο μοναστήρι. Κατήγγειλαν επίσης ότι διώκονται. Για να εκκενωθεί το κονάκι οργανώθηκε επιχείρηση της αστυνομίας που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο κονάκι βρίσκονταν έξι άτομα την ώρα της επέμβασης. Ένας μοναχός και πέντε λαϊκοί. Ο μοναχός προς το παρόν κρατείται. Όπως πληροφορείται το thestival.gr στο σημείο σπεύδουν για να διαμαρτυρηθούν φίλοι της μονής Εσφιγμένου.

6 σχόλια:

  1. ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ,Η ΠΑΛΑΙΑ!ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 4 Κ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ 108 ΑΤΟΜΑ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισαάκ Σολωμού31/10/14, 5:39 μ.μ.

    Αδελφέ Γιάννη,δεν θέλω να μπω στα χωράφια σου,αλλά δεν θα ήταν καλύτερα αν κάπου-κάπου έβαζες και καμμιά ανακοίνωση των Εσφιγμενιτών;Καταλαβαίνεις τι εννοώ,των κανονικών,όχι των μαΐμούδων.Λέω τώρα εγώ,έτσι για μια επίφαση αντικειμενικότητας!Αλλά μάλλον δεν σε ενδιαφέρει η αντικειμενικότητα και συνεπώς γνωρίζεις καλά πως λέγεται αυτό.Κρίμα!Μάλλον είσαι κι΄εσύ οπαδός της θεωρίας που λέει:"΄Οταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις επιθυμίες μας,τότε τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Ισαάκ
      επειδή παρακολουθείς από την αρχή το blog -και σ' ευχαριστώ γι' αυτό- θα ξέρεις πως το διαχειρίζομαι μόνος μου, χωρίς ομάδα υποστήριξης, χωρίς ανταποκριτές, χωρίς κάποιον να με βοηθάει. Αν υπήρξαν μερικές αποκλειστικότητες αυτό συνέβη γιατί κάποιος φίλος του blog ήταν στον κατάλληλο τόπο την κατάλληλη στιγμή. Δεν αντελήφθηκες όμως -και αυτό φαίνεται από τους υπαινιγμούς σου- πως ότι γράφεται εδώ γράφεται χωρίς ανταλλάγματα. Υπάρχει ακόμη αυτό το είδος. Και επειδή δεν υπάρχουν ανταλλάγματα δεν υπάρχει ψυχικός ή σωματικός κάματος σ' αυτό που κάνω. Θα πρόσεξες ίσως πως και οι πεντέμισι χιλιάδες αναρτήσεις μέχρι τώρα έχουν για αποκλειστικό τους θέμα το Άγιο Όρος. Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, διαπίστωσα πως αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι δεν είναι Αγιορείτες. Αυτός είναι ο λόγος που δεν φιλοξενούνται εδώ. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος31/10/14, 6:28 μ.μ.

    Αν ηταν τιποτα οικουμενιστες μοναχοι δεν θα τους πειραζε κανενας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/10/14, 10:08 μ.μ.

    Ο ρασοφόρος που κρατείται από την αστυνομία δεν είναι Εσφιγμενίτης ή Αγιορείτης, αλλά μέλος της ομάδας των σχισματικών καταληψιών κτηρίων της μονής Εσφιγμένου. Ο συλληφθείς με τγην αυτόφωρη διαδικασία λέγεται Μαρδάριος και δεν είναι Εσφιγμενίτης. Το κείμενο απηχεί τις απόψεις των σχισματικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισαάκ Σολωμού1/11/14, 12:36 μ.μ.

      Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ,ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!

      Διαγραφή