Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

5238 - Η υποδοχή της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, στην πόλη του Σοχού



Με θρησκευτική κατάνυξη και παρουσία πλήθους προσκυνητών  από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, η υποδοχή της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, στην πόλη του Σοχού.
«Με βαθειά κατάνυξη, σεβασμό κι αγάπη, υποδεχόμαστε σήμερα τη Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, που φυλάσσεται στην κιβωτό της Ορθοδοξίας το Άγιο Όρος και ειδικότερα στη Μονή Δοχειαρίου.

Η πόλη του Σοχού για περισσότερα από δέκα χρόνια, έχει την ευλογία να υποδέχεται και να φιλοξενεί ένα από τα σπουδαιότερα κειμήλια του Αγίου Όρους.
Το Αγιορείτικο Μετόχι της Ιεράς Μονής Θεοσκεπάστου, θα φυλάσσει και φέτος για μία εβδομάδα την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.
Μια κορυφαία στιγμή κατάνυξης για την πόλη του Σοχού αλλά και για ολόκληρο τον δήμο μας.
Στεκόμαστε όλοι εδώ σήμερα με ευλάβεια να προσευχηθούμε και να ζητήσουμε την βοήθεια σου για τον τόπο μας και τις οικογένειες μας.
Χαιρόμαστε γιατί μαζί με μας, δίνεται η ευκαιρία σε χιλιάδες προσκυνητές να εκφράσουν με κατάνυξη το θρησκευτικό τους συναίσθημα και παράλληλα να γνωρίσουν αυτόν τον τόσο όμορφο τόπο με τη λαογραφία και την ιστορία του που χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Η έλευση του ιερού προσκυνήματος στον τόπο μας, ας ευλογήσει καθέναν από εμάς με σύνεση, αισιοδοξία και δύναμη», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, χαιρετίζοντας στην κεντρική πλατεία του Σοχού, την ιερή παράδοση που διαρκεί περισσότερα από δέκα χρόνια.
Ακολούθησε η πομπή της Ιερής Εικόνας μέχρι το Αγιορείτικο Μετόχι της Ι. Μ. «Παναγία Θεοσκέπαστος», όπου και θα παραμείνει για μια εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου