Σάββατο 17 Μαΐου 2014

4778 - Πέλλης Φιλούμενος: ''Το Άγιον Όρος προσεύχεται για όλη την οικουμένη''


Από την Romfea.gr
Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξαν οι Βατοπαιδινοί πατέρες στον Αρχιεπίσκοπο Πέλλης κ. Φιλούμενο (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) ο οποίος έφτασε στο Άγιον Όρος, για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 300 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Γερασίμου του Παλαδά.
Τον Αρχιεπίσκοπο Πέλλης υποδέχθηκε στην είσοδο της Μονής ο Κσθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ, ο οποιος τον καλωσόρισε στην Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε λαμπρή Δοξολογία.
"Έρχεστε πρώτη φορά ως Επίσκοπος και εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, για το μεγάλο γεγονός που έχει ευλογία η Μονή μας να εορτάσει για τα 300 χρόνια του Αγίου Γερασίμου του Παλαδά προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και διαδόχο αυτού", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηγούμενος Εφραίμ απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Πέλλης.
Σε άλλο σημείο ο Γέροντας αναφέρθηκε στον Άγιο Γεράσιμο του οποίου η τιμία κάρα φυλάσσεται στην Ιερά Μονή, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη ευλογία για το Βατοπαίδι.
"Έχω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, αφού θεωρώ τον εαυτό μου Αγιορείτη - Γρηγοριάτη διότι η ζωή μου ξεκίνησε από εδώ", τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Πέλλης κ. Φιλούμενος.
Επίσης ο κ. Φιλούμενος ανέφερε: "Είναι μεγάλη ευλογία που βρίσκομαι στη Μονή Βατοπαιδίου για τους εορτασμούς του Αγίου Γερασίμου, αλλά και να μάθουμε από εσάς την υπακοή και την ταπείνωση, καθώς και την προσευχή που κάνετε για όλη την οικουμένη."
Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Πέλλης, μεταξύ άλλων τόνισε: "Άγιε Καθηγούμενε, χαίρομαι που βλέπω εσας και τους πατέρες από κοντά, και εύχομαι να συνέχισετε το μεγάλο έργο που επιτελείτε για το καλό της Ορθοδοξίας."
Τέλος να σημειωθεί ότι στην Μονή Βατοπαιδίου έφθασαν ο Επίσκοπος Ροδοστόλου κ. Χρυσόστομος και ο Καθηγούμενος της Μονής Γρηγορίου Αρχιμ. Χριστοφόρος.

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.romfea.gr/epikairotita/24387-2014-05-17-11-49-27

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου