Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

4617 - Έκθεση φωτογραφιών του Κώστα Ασήμη στη Θεσσαλονίκη



Στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης του, το ξενοδοχείο Metropolitan φιλοξενεί έκθεση με σκοπό την ανάδειξη της παράδοσης του Αγίου Όρους.
Από την Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου έως και την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, θα εκτίθεται στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου υλικό, από το ιστορικό αρχείο του Αγίου Όρους, όπως έχει αποτυπωθεί από τον γνωστό φωτογράφο Κωνσταντίνο Ασήμη (βραβευμένος από τον μακαριστό Πατριάρχη Ρωσίας Αλέξιο και τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρο).
Περισσότερα από είκοσι χρόνια ο φωτογράφος προβάλει το Άγιο Όρος-μοναστήρια, εκκλησίες, καθημερινή ζωή των μοναχών και δοκίμων, επισκέψεις προσκυνητών και διάσημων επισκεπτών. Ως σύγχρονος χρονογράφος και έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 20 διεθνείς εκθέσεις σε Ρωσία και Ουκρανία, συλλαμβάνει με λεπτότητα τον αυστηρό και ασκητικό τρόπο ζωής τους. Τα έργα του θα εκτεθούν για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο.

Την έκθεση θα πλαισιώσει επίσης, με προσωπικά της έργα, η αγιογράφος-ψηφιδογράφος Βασιλική Αργυροπούλου.
Πέραν των διακρίσεών της (ενδεικτικά αναφέρουμε το 2ο βραβείο καλύτερης αγιογραφίας του Συλλόγου Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδας το 2011), έργα της βρίσκονται μεταξύ άλλων Ιερών Ναών στον Ι.Ν Αγ. Θεοδώρας Θες/νίκης, Αγ. Γεωργίου στο Λίβανο, Ταξιαρχών Καλαμαριάς, Παρεκκλήσι Αγ. Γεωργίου Χανίων Κρήτης όπως και σε άλλες εκκλησίες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Φιλική συμμέτοχη, παρουσίαση μοναστηριακού έργου του καλλιτέχνη Γιάννη Λούλη , μοναδικός στην Ελλάδα στην τέχνη από σίδερο, Iron Art Reveal.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, τις ώρες: 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00
Δημήτρης Μπαλής

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το φωτογραφικό αρχείο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος και έχουν συντηρηθεί-διασωθεί από τον Κώστα Ασήμη.
Πηγή φωτογραφιών: http://azbyka.ru

Σχετικό:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου