Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

4575 - Ένας Όσιος Αγιορείτης συναντά μια Ασκήτρια…



Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χθες Κυριακή 6 Απριλίου 2014, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και την παρουσία της Τιμίας Κάρας της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας την οποία μετέφερε από την Ιερά Μονή της Παναγίας η Καθηγουμένη Γερόντισσα Ευφραιμία, προς ενίσχυση και ενδυνάμωση του Κλήρου και του Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο λόγιος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος από την Ιερά Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης», αναφερόμενος στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας με σημεία από τη ζωή του, τη διδασκαλία του και τα χαρίσματά του.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ συνδύασε τον βίο του Αγιορείτη ασκητή Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη με της Οσίας ασκήτριας της Κλεισούρας Σοφίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σήμερα οι δυο νέοι Άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας συναντήθηκαν στην πόλη της Καστοριάς.
Και συμπλήρωσε "επικαλούμαι για όλους σας τις πρεσβείες των Αγίων μας και για τον λαό της Πατρίδος μας που τόσο δοκιμάζεται".
Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Θεολόγο για την αποδοχή της πρόσκλησής του και για την ομιλία του, η οποία έδωσε πολλά πνευματικά εφόδια στους ακρίτες της Καστοριάς ώστε να πορευθούμε την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και να φτάσουμε στην Ανάσταση του Κυρίου μας.
Του ζήτησε δε να μεταφέρει στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονή Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισαίο την αγάπη και τον σεβασμό του Επισκόπου, των Κληρικών και του Λαού της Καστοριάς, οι οποίοι συνδέονται στενά με τη Σιμωνοπετρίτικη Αδελφότητα.

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου