Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

4348 - Σε πολυπληθές ακροατήριο μίλησε απόψε στον Βόλο ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός



Ηγούμενος Εφραίμ «Οι Έλληνες έρχονται στο Άγιον Όρος και τώρα με την κρίση προοδεύουν στην πίστη»

Το γεγονός ότι οι Έλληνες επισκέπτονται το Άγιον Όρος και τώρα με την κρίση προοδεύουν στην πίστη, τόνισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Αρχιμ. Εφραίμ, που βρέθηκε σήμερα στο Βόλο.
Ο π. Εφραίμ μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος με θέμα «Αθωνικά Μηνύματα». Μετέφερε σε όλους την ευλογία από το «Περιβόλι της Παναγιάς» και μηνύματα ελπίδας πίστης κι αισιοδοξίας στον Έλληνα που δοκιμάζεται από την κρίση.
Ο π. Εφραίμ επεσήμανε ότι οι Έλληνες έρχονται στο Άγιον Όρος και τώρα με την κρίση προοδεύουν στην πίστη, ενώ πρόσθεσε ότι τον σημερινό άνθρωπο χαρακτηρίζει η ανασφάλεια, η απογοήτευση, η αμφιβολία κι έρχονται όπως ανέφερε «να πάρουν λόγο ελπίδας και σωτηρίας. Εμείς τους λέμε ότι η δύναμη είναι η πίστη στον Χριστό και στον Θεό».

Ερωτηθείς για την περιπέτεια που πέρασε, δήλωσε «Εμείς προχωρούμε με ήσυχη την συνείδησή μας». Παράλληλα τόνισε ότι επισκέπτονται αρκετοί Βολιώτες το Βατοπαίδι, ενώ απασχολούνται και πολλοί Βολιώτες διαφόρων ειδικοτήτων στο Άγιον Όρος, στα πλαίσια εργασιών που γίνονται. Να σημειωθεί ότι στο Άγιον Όρος ζουν περίπου 2.000 μοναχοί και κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 50.000 άτομα.
Από την πλευρά του ο π. Νικόλαος Νασιώκας από τους Αγ. Αναργύρους, με αφορμή τη επίσκεψη του Καθηγούμενου Αρχιμ.Εφραίμ δήλωσε «Ο λόγος που εκλήθη στην πόλη μας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Αρχιμ. Εφραίμ, είναι ότι βρισκόμαστε μέσα στη κατανυκτική περίοδο του Αγίου Τριωδίου κι ενόψει της εισόδου στην Τεσσερακοστή, ώστε ο ενισχυτικός διδακτικός του λόγος να στηρίξει τον δοκιμαζόμενο λαό στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε».
Αναστασία Φύσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου