Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

4319 - Η πνευματική προσφορά των σύγχρονων χαρισματούχων γερόντων




Ο Γέροντας του κελιού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Καρεών, Ιερομόναχος Πρόδρομος, μιλά για τους σύγχρονους γέροντες και το μπέρδεμα των ημερών.

1 σχόλιο:

  1. Σε λίγα δευτερόλεπτα, τεράστιες αλήθειες για τους σύγχρονους Ορθοδόξους. Αυτά που είπε στο τέλος, θα μπορούσαμε να τα βάλουμε ως τίτλο σε πολύτομο βιβλίο. Και όχι μόνο. Και δεν είναι μόνο σε υποτιθέμενες ρήσεις γεροντάδων. Ποιός θα ξεχάσει ότι πριν από δύο περίπου χρόνια κάποιοι είχαν διαδώσει ότι αντιλήφθηκαν Αγιορείτες να παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες από αλεύρι και λάδι; Άρα έρχεται πόλεμος. Και πολλοί Ορθόδοξοι έμεινεν σ' αυτό. Θέλουμε νούμερα. Γιατί 50 κιλά αλεύρι και άλλα τόσα λάδι, είναι πολύ μεγάλη ποσότητα για ένα σπίτι. Επιστήθιος φίλος μου Αγιορείτης μου είπε ότι για το Μοναστήρι τους δεν φτάνει ένας τόνος λάδι, για ένα μήνα.
    Όσο για γεροντάδες, είναι αμέτρητα αυτά που διδίδει ο καθένας. Τραγελαφικές χοντράδες. Ποιούς γεροντάδες; Ούτε ο Χριστός δεν γλύτωσε. Κάποιοι λενε ότι όταν γεννήθηκε ο Χριστός, και τον έπλυναν, από τα απόνερά του, έδωσαν να πιεί ένα άλλο νεογέννητο μωρό που είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και το μωρό έγινε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή