Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

4182 - Πάνω από 1 δισεκατομύριο ρούβλια η βοήθεια των Ρώσων στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους!



Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr
Συνεδρίασε χθες, Τρίτη 21 Ιανουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό) του Αγίου Όρους, υπό την συν-προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου και του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Κατά την έναρξη της συνεδρίας ο Πατριάρχης και ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκαν σε διάφορα αποτελέσματα του Συμβουλίου, που ιδρύθηκε του 2011 και παρουσίασαν την ημερήσια διάταξη σχετικά με την έκβαση χρημάτων του Διεθνούς Ταμείου για την ανασυγκρότηση και διατήρηση της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς της Μονής.
Επίσης συζητήθηκε η προετοιμασία των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στην χιλιετία της ρωσικής παρουσίας στο Άγιον Όρος, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το 2016.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιήμενοι που η Μονή αναβιώνει ξανά, όπως με την άυξηση μοναχών αλλά και με την αποκατάσταση των κτιρίων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μεντβέντεφ.
Σε άλλο σημείο ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια έχουν συγκεντρωθεί για το μοναστήρι πάνω από 1 δισεκατομύριο ρούβλια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ευεργέτες, παρόντες και απόντες, αλλά και όλους εκείνους που νυχθημέρον εργάζονται για το έργο αυτό».
«Μιλάμε για αποκατάστη κτιρίων, κατασκευή δρόμων, αλλά και άλλων πολύ σημαντικών έργων εντός και εκτός της Μονής. Θέλω να πιστεύω ότι τον επόμενο χρόνο τα σημαντικότερα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί, όμως οι εργασίες θα συνεχιστούν και μετά το 2016», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.
Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την παρουσία του στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στη συνέχεια ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην επίσκεψή που πραγματοποιήσε στο Άγιον Όρος, τονίζοντας την μέγαλη πνευμαιτκή δύναμη που έχει το Περιβόλι της Παναγίας.
Επίσης αναφέρθηκε στα Τίμια Δώρα από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, που βρέθηκαν αυτές στην Ρωσία και τα προσκύνησαν χιλιάδες πιστοί.
«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Μονή Αγίου Παντελεήμονος και να δώ από κοντά τις εργασίες αποκατάστεις, όπου πραγματικά θαύμασα το υψηλό επίπεδο της δουλειάς. Νομίζω ότι ποτέ δεν έχει ξανγίνει τέτοια επιστημονική μελέτη στο Άγιον Όρος, σχετικά με την αποκατάσταση τέτοιων κτιρίων», ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας.
Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, σημείωσε ότι «στο Άγιον Όρος υπάρχουν αντικείμενα που πρέπει να αποκατασταθούν για να αναδείξουν τον ρωσικό πολιτισμό και μοναχισμό για την πνευματική στήριξη των προσκυνητών».
Τέλος ο Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην συνεδρίαση, καθώς και όσους συμβάλουν για το μεγάλο αυτό έργο της αποκατάστασης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου