Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

4162 - Θεοφάνεια στη Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους (φωτογραφίες)



Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr,
φωτογραφίες Κώστας Τζιβανίδης
Με λαμπρότητα και κατά την αγιορείτικη τάξη και παράδοση εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Άγιον Όρος και την Ιερά Μονή Παντοκράτορος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Θεοφύλακτου, κατόπιν σχετικής άδειας και ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Την παραμονή ο Μητροπολίτης Τριπόλεως χοροστάτησε στην ολονύχτια αγρυπνία, παρουσί του καθηγουμένου της αγιορείτικης μονής γέροντος Γαβριήλ, των μελών της μοναστικής αδελφότητας, πατέρων από την ερημική Καψάλα και πλήθους προσκυνητών.
Ανήμερα με της μεγάλης Δεσποτικής εορτής τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Αγιορείτικης μονής. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού με τον Μητροπολίτη Τριπόλεως να αγιάζει το εκκλησίασμα. Ακολούθησε η λιτανεία μέχρι τον αρσανά της Μονής Παντοκράτορος όπου τελέσθηκε ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων, όπου αρκετοί τολμηροί προσκυνητές αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.amen.gr/article16670


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου