Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

3992 - Πλημμύρισε το ''Βελλίδειο'' για την εκδήλωση της Ι.Μ. Βατοπαιδίου



Θεσσαλονίκη, Αιμίλιος Πολυγένης
Πάνω από 3.500 χιλιάδες άτομα πλημμύρισαν το “Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο” για την εκδήλωση του Ινστιτούτου “Άγιος Μάξιμος ο Γραικός” της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου με τίτλο 'Φως στην Οικουμένη'.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος και ο Οικείος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.
Επίσης παρέστησαν Πρέσβης, Πρόξενοι, βουλευτές, κληρικοί, μοναχοί, μοναχές, αγιορείτες και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Νικόλαος Γκουράρος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν σήμερα στο Βελλίδειο.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Γερόντισσα Νικολαϊα, η οποία κάνει πράξη τον όρο αγάπη.
“Μιας που μιλάμε για αγάπη θα ήθελα να αναφέρω ότι η Μονή Βατοπαιδίου, μέχρι σήμερα έχει δώσει 2 εκατ. ευρώ για αποφυλακίσεις κρατουμένων για να μπορούν να κάνουν και αυτοί τώρα χριστούγεννα στο σπίτι τους. Αυτό νομίζω είναι έμπρακτη αγάπη”, ανέφερε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Νικόλαος Γκουράρος.
Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος, ο οποίος ήρθε έφτασε στο Βελλίδειο από την Αθήνα που βρισκόταν για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου.
“Αισθάνομαι χαρούμενος για το πλήθος κόσμου, αλλά και για το περιεχόμενο του προγράμματος της εκδήλωσης”, ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.
Σε άλλο σημείο ο Παναγιώτατος τόνισε: “Η σημερινή εκδήλωση είναι μια αναφορά και μια έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον Τριαδικό Θεό, ο οποίος μας δίνει αυτές τις δυνατότητες για να δίνουμε την μαρτυρία του Ιησού Χριστού με κάθε τρόπο.”
Χαιρετισμό απεύθηνε και η Γερόντισσα Νικολαϊα της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς, η οποία δήλωσε συγκινημένη με την παρουσία του κόσμου.
Η Γερόντισσα αναφέρθηκε στην ενότητα των ορθοδόξων λαών, τονίζοντας να ζητήσουμε από τον Θεό να μας δίνει δύναμη γι΄αυτό.
Σε άλλο σημείο η Γερόντισσα ανέφερε: “Το στήριγμά μας είναι το Άγιον Όρος, και όπως βλέπουμε οι σχέσεις μας γίνονται όλο και πιο στενές.”
“Η πνευματική άνθηση στην Ιερά Μονή μας, ωφείλεται στην πνευματική παράδοση των Αγιορειτών αδελφών”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Μαλογιαροσλάβετς.
Στη συνέχεια η παιδική χορωδία “Παραμυθία” του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής, τραγούδησε και χόρεψε ελληνικούς και ρώσικους χορούς.
Επίσης ακούστηκαν τραγούδια παραδοσιακά τα οποία συνόδευαν με χορογραφίες, τα παιδιά του Ορφανοτροφείου της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου.
Σε λίγο νεώτερη ενημέρωση με την ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαδίου, Γέροντα Εφραίμ με τα Χριστούγεννα.
Φωτό: Αθανάσιος Θανόπουλος
Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου