Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

3909 - Λαμπρό συλλείτουργο Κιτίου και Δωδώνης στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου


Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης

Λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, από τον Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο και τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο.
Οι δύο εορτάζοντες Ιεράρχες συλλειτούργησαν, επί τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.
Στη Θεία Λειτουργία έψαλλαν οι πατέρες της Ι.Μ. Βατοπαιδίου, με προεξάρχοντα στον δεξιό χορό τον Γέροντα Σπυρίδωνα Αγιανανίτη, πνευματικό πατέρα της Αδελφότητας Υμνογράφου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μνημονεύθηκε και ο μακαριστός Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωακείμ Γ΄, ο οποίος σαν σήμερα το 1912 εκοιμήθη εν Κυρίω.
Στη συνέχεια στο Συνοδικό της Μονής προσφέρθηκε αγιορείτικο κέρασμα, και προσφώνηση και αντιφώνηση.
Επίσης ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, προσέφερε στον Μητροπολίτη Κιτίου ένα σετ αρχιερατικών εγκολπίων.
Αμέσως ακολούθησε τράπεζα όπου εκεί ο κ. Χρυσόστομος, μεταξύ άλλων τόνισε: "Σ' αυτή την Ιερή Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου, μας αξίωσε ο Θεός, να τελέσουμε πανηγυρική αγρυπνία και λειτουργία για να τιμήσουμε τον μέγα πατέρα της Εκκλησίας μας, του οποίου φέρουμε και το όνομα, τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο."
Ο Μητροπολίτης Κιτίου απευθυνόμενος προς τον Ηγούμενο Εφραίμ, υπογράμμισε: "Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες όλων μας, για την ευγενική πρόσκλησή σας, για την θερμή υποδοχή και την αβραμιαία φιλοξενία που μας προσφέρατε."
"Παρακαλούμε όπως μην μας ξεχνάτε στις προσευχές και τις λειτουργίες σας. Ιδιαιτέρως να προσεύχεστε για το μαρτυρικό νησί της Κύπρου, το οποίο ακόμη βρίσκεται κάτω από την μπότα του βάρβαρου Τούρκου", πρόσθεσε ο κ. Χρυσοστόμος.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κιτίου, απευθυνόμενος προς τους πατέρες της Μονής τόνισε: "Να ταρακουνάτε με τις προσευχές σας, το Άγιον Όρος."
Τέλος στο Καθολικό της Μονής πραγματοποιήθηκε δέηση προς τιμήν του εορτάζοντος Αρχιερέως, ενώ του εψάλλει το πολυχρόνιο.
Δείτε φωτογραφίες εδώ:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/11/13, 2:36 π.μ.

    Ερωτηματικό,νομίζω εύλογο,και ας με συγχωρήσει ο Θεός.
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΩΝΗΣ;;;
    Και αν όχι,όπως μου φαίνεται φυσικό,νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν εν ου παικτοίς και να εορτάζουν δύο φορές;;Ποιός τους έδωσε αυτό το δικαίωμα;Σε ποιόν ιερό κανόνα είναι γραμμένο,να το δούμε και να μάθουμε κι΄εμείς οι αδαείς;Τόση πτώση πλέον ,που όλα τα θεωρούν φυσικά;Έχουν ισοπεδώσει τα πάντα;Και το Βατοπαίδι αρωγός;Ας μας βοηθήσει ο Θεός όλους μας,δεν μας βλέπω καθόλου καλά,ορθόδοξοι ιεράρχες είναι αυτοί;Αχ κατακαημένο ποίμνιο.....Ισαάκ Σολωμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/13, 7:41 μ.μ.

    Ζητώ συγγνώμη,με πήραν τα γεράματα ,που λέει κι΄ο λαός μας.Αλλιώς,δεν θα έπρεπε να μου διαφύγει,ότι ο "μητροπολίτης"Δωδώνης Χρυσόστομος,είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος κληρικός,τον οποίο βαραίνει το τιμημένο ράσο του ορθοδόξου ιερωμένου.Και που με την πρώτη ευκαιρία το πετάει από πάνω του!!!Αδιάψευστη απόδειξη,οι φωτογραφίες του από το Πεκίνο,πριν μερικούς μήνες,όπου βρέθηκε σαν εκπρόσωπος της ελλαδικής εκκλησίας σε τουριστικό συνέδριο,με πολιτικά,κοστουμάκι,γραβάτα,μαύρο γυαλί και ρεπούμπλικο!!!Και προσπάθησε να δικαιολογηθεί κιόλας,ο ταλαίπωρος,ψευδόμενος!Ισχυρίστηκε,ότι η Κίνα δεν επιτρέπει θρησκευτική περιβολή στην επικράτειά της!Έλα όμως,που για κακή του τύχη,υπάρχουν φωτογραφίες λίγο πριν,του πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου και της συνοδειας του,που περιδιαβαίνουν ρασοφορούντες στην Κόκκινη Πλατεία του Πεκίνου!!!Αλλά το πρόβλημα είναι τι κάνει η ελλαδική εκκλησία και το Βατοπαίδι.Και στους άμοιρους ηπειρώτες πιστούς,που "ποιμαίνονται"από τέτοιον "ποιμενάρχη".......Ισαάκ Σολωμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή