Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

3615 - Ποινές για τον ξυλοδαρμό στο Κονάκι της Ι.Μ Εσφιγμένου



Ποινές φυλάκισης, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε τρεις μοναχούς της Ι.Μ Εσφιγμένου για τον ξυλοδαρμό δύο μοναχών της νέας αδελφότητας, στις Καρυές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου:
Σήμερα το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης κατεδίκασε τελεσίδικα τους καταληψίες του Κονακίου της Μονής μας (Ι.Μ. Εσφιγμένου) για τις βαρειές σωματικές βλάβες που είχαν προκαλέσει σε μέλη της διοίκησης της Μονής αλλά και για τα όπλα που είχαν και χρησιμοποίησαν.
Αυτή είναι η 28η περίπτωση απόφασης/πράξης στη μακρά σειρά που σχηματίστηκε μέχρι σήμερα σε βάρος της κατάληψης.
Δεν θα διερωτηθούμε αν η Πολιτεία θα συναισθανθεί έστω τώρα το πρόβλημα. Το ερώτημα τίθεται από μόνο του.
Οι πρόσφατες εξελίξεις, δηλ. η ρίψη μολότωφ από τους καταληψίες κατά αστυνομικών και δικαστικού επιμελητή και η παρά ταύτα εντυπωσιακή αδράνεια του κράτους αλλά και κάποια δημοσιεύματα, έδειξαν ένα πράγμα: ότι υπάρχει ένα παρακράτος που εμποδίζει το κράτος.
Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου διαβεβαιώνει ότι δεν πτοείται από το παρακράτος, αλλά αντιθέτως ενδυναμούται.
Κάποια στιγμή το κράτος θα αποδειχθεί ισχυρότερο. Άλλωστε η αναφορά μας είναι στο Θεό και την Παναγία. Από εκεί αντλούμε υπομονή και κουράγιο.

4 σχόλια:

  1. Απ' ότι φαίνεται, κάποιοι αδερφοί μας, εξαντλούν την πατερικότητά τους (ίσως γίνονται πατερικότεροι των Πατέρων) μόνο στο θέμα της τήρησης του ημερολογίου.
    Ας υποθέσουμε ότι δεν είναι καταληψίες και ότι εχουν δίκιο. Όταν κάποια παράνομη σύνοδος αποφάσισε εξορία του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, αυτός είπε στους δεσμώτες του: "Παιδιά μου, να φύγουμε νύχτα, γιατί το πρωί θα μαζευτεί πολύς κόσμος που με αγαπάει και θα γίνουν φασαρίες." Πόσο διαφορετική αντιμετώπιση διωγμού κάποιων πατερικών(;) από κάποιον Πατέρα;
    Κάτι πρόσφατο: Πριν από λίγα χρόνια σε κάποιο νησί της Ελλάδας, σε κάποιο μικρό μοναστήρι, ήταν κάποιες μοναχές. Υπήρξε μια διαφωνία με τον οικείο Επίσκοπο. Ο κόσμος ήταν υπέρ των μοναχών. Είχαν κινητοποιηθεί ακόμα και κάποια κανάλια. Οι μοναχές έφυγαν, κυριολεκτικά, σαν κλέφτες. Τώρα, κάπου στη Β. Ελλάδα, έχτισαν μοναστήρι και μεγαλουργούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/9/13, 9:30 π.μ.

    Γιατί μας προσβάλλετε με τέτοιες φωτογραφίες; Τι αντλείται από τη θέα του αίματος, αδελφοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπηρά γεγονότα, τα οποία οι καταληψίες της μονής Εσφιγμένου «αντέστρεψαν» μέσω της δημιουργίας εντυπώσεων σε ίντερνετ και ΜΜΕ... Εμφάνισαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία σε ιστοσελίδες υποστηρικτών της κατάληψης, αναφέροντας σαφώς πως ο εικονιζόμενος είναι δήθεν μέλος της ομάδας των καταληψιών! Από το 2006 που έγινε ο ξυλοδαρμός έως ακόμη και σήμερα υπάρχει η ίδια φωτογραφία με ψευδή υπότιτλο σε 2 τουλάχιστον σελίδες τους, για να παρουσιάζει τους θύτες ως θύματα. Επισήμανα το θέμα μέσω ημέηλ σε 2 τέτοιες σελίδες και μου απάντησαν υβριστικά. Μάλιστα, ενώ ξέρουν την αλήθεια, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να την αφαιρέσουν ή να προσθέσουν υπότιτλο ότι ο βαρειά χτυπημένος εικονιζόμενος ιερομόναχος είναι ο π. Εφραίμ Γκιβίσης της νέας και κανονικής εσφιγμενίτικης αδελφότητας. Τα συμπεράσματα δικά σας... Ας ελπίσουμε οι αναπόφευκτες καταδίκες να τους συνετίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/9/13, 12:08 μ.μ.

    Αγαπητέ Μιχάλη, δεν είναι άραγε δευτερεύον σε ποια κοινότητα ανήκει ο απεικονιζόμενος; Κατά τον Αγ. Μάξιμο, μετέχει του αγίου πνεύματος όλη η κτίση, ακόμη και οι πέτρες. Το πρόβλημα παραμένει, ένα πρόσωπο είναι αιμόφυρτο και η εικόνα του αναπαράγεται στο διαδίκτυο, προς τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή