Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

3469 - Το «Άγιον Όρος» του Ε. Βαρλάμη στο Ηράκλειο της Κρήτης



Τη διεθνούς φήμης έκθεση του καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη, με τίτλο «Το Άγιον Όρος», αναμένεται να φιλοξενήσει από το ερχόμενο Σάββατο το Ηράκλειο. Η έκθεση παρουσιάζεται στο Ηράκλειο μετά τις Βρυξέλλες, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και στους επισκέπτες να βιώσουν την ατμόσφαιρα και τη μυσταγωγία του Αγίου Όρους. Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου από το Σάββατο 17 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013. 
.......Μετά τις Βρυξέλλες, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο στο Ηράκλειο. Η Διεθνούς Φήμης Έκθεση Ζωγραφικής του καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη «Το Άγιον Όρος», που διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου, με την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ανοίγει τις πύλες τις για το κοινό.
.......Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Αθωνική Πολιτεία, που ο διεθνούς φήμης Έλληνας ζωγράφος τη θεωρεί πολύτιμη Κιβωτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Μια κιβωτός που διαφύλαξε και συνεχίζει να διατηρεί και σήμερα τις υψηλές αξίες της ορθοδοξίας και του πολιτισμού μας.
.......Η έκθεση αυτή παρουσιάζεται στο Ηράκλειο μετά τις Βρυξέλλες, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και στους επισκέπτες, και προπάντων στις γυναίκες και τα παιδιά, να βιώσουν την ατμόσφαιρα, την ειρήνη και τη μυσταγωγία του Όρους.
.......Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Αυγούστου 2013, στις 8 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, και η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου