Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

3194 - Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστας στο Άγιο Όρος



Διήμερη περιοδεία στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και υλοποιούνται από την Ιερά Κοινότητα.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, που ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου 2013, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε τις Ιερές Μονές Παντοκράτορα, Σταυρονικήτα, Ιβήρων, Κουτλουμουσίου και Σίμωνος Πέτρας. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντα Μάξιμο και μέλη της Ιεράς Επιστασίας και τους ενημέρωσε για την πορεία των έργων. Τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ένταξη του έργου ανέγερσης του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους στις Καρυές στο ΕΣΠΑ, καθώς θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στους μοναχούς, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.
«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ κάποιες από τις Μονές του Αγίου Όρους και να θαυμάσω τους πολύτιμους θησαυρούς της Αθωνικής Πολιτείας, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και σημείο αναφοράς των απανταχού Ορθοδόξων. Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στεκόμαστε με σεβασμό και ευθύνη απέναντι στην ανεκτίμητη αυτή πολιτισμική παρακαταθήκη και μεριμνούμε, ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ για έργα διαφύλαξης και ανάδειξης των μνημείων, αλλά και βελτίωσης των υποδομών τόσο για τους μοναχούς όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες του Αγίου Όρους.
Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσα την Ιερά Επιστασία και τον Άγιο Πρώτο Γέροντα Μάξιμο για ένα ακόμη έργο πνοής που πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω του ΕΣΠΑ και αφορά στην ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας του Αγίου Όρους στις Καρυές, που θα αναβαθμίσει την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή και θα διευκολύνει την αντιμετώπιση σοβαρών ιατρικών περιστατικών και μεταφοράς ασθενών», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου