Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

2742 - Η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου (φωτογραφίες)



Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

Της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως,  προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κατά την Εορτή της Υπαπαντής το Κυρίου, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου (2 Φεβρουαρίου κατά το παλαιό ημερολόγιο).
.......Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου έγινε η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου στην Ιερά Μονή, από τον Καθηγούμενο παν/τατο Αρχιμανδρίτη Παρθένιο και την Αδελφότητα. Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ για την παρασχεθείσα άδεια, αναφέρθηκε στους παλαιούς δεσμούς του με την Ιερά Μονή και τους Πατέρες της και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση και την φιλόφρονα υποδοχή.
.......Ο Σεβασμιώτατος προέστη της Ιεράς γρυπνίας κατά την οποία έψαλλαν οι Αδελφότητες των Δανιηλαίων και των Θωμάδων, και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία. Επίσης εχοροστάτησε κατά τον μεθέορτο Εσπερινό και προέστη του κτιτορικού Μνημοσύνου. Την επομένη (16 Φεβρουαρίου) ελειτούργησε κατά τα Κτιτορικά, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κατάγκας κ. Μελετίου.
http://www.imr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου