Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

2613 - Επιστολή μεταλλωρύχων προς την Ιερά Μονή Ιβήρων


Επιστολή προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ, απέστειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλεία την οποία δημοσίευσε αποκλειστικά η Romfea.gr.



Η επιστολή έχει ως εξής:
Άγιε Γέροντα της Ι.Μ. Ιβήρων  Ναθαναήλ, σεπτοί πατέρες του ηγεμονικού συμβουλίου και λοιποί σεβάσμιοι πατέρες της Μονής, 
Εμφορούμενοι  από αίσθημα ευλάβειας, ταπείνωσης και σεβασμού προς το σχήμα και το πρόσωπο σας, εμείς οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, επιθυμούμε να εκλάβετε αυτή την επιστολή, ως ένα πρώτο τεκμήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στη δοκιμασία που περνάτε αυτές τις μέρες, εξαιτίας των προσβολών που δεχθήκατε από μερίδα κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη και ειδικότερα της Ιερισσού, που εξομοίωσαν το ρόλο και την παρουσία σας με πρόσωπα και καταστάσεις, που απέχουν παρασάγγας και ουδεμία σχέση έχουν με τη Μονή σας και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζετε στην αναγέννηση και τη στερέωση του εξίσου δοκιμαζόμενου από την πρωτίστως πνευματική και δευτερευόντως οικονομική κρίση, που μαστίζει και τον κόσμο, που ζεί μια ανάσα από τον περίβολο της θεομήτωρος Παναγίας μας.
Εκ μέρους του βαθύτατα θρησκευόμενου κομματιού της κοινωνίας των Μαδεμοχωρίων , που αποτελεί και πληθυσμιακά τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας κάνουμε έκκληση στην αγιότητα σας για δύο πράγματα. α) Να τους συγχωρέσετε για την απρεπή τους στάση και συμπεριφορά και β) να μην τους λάβετε σοβαρά υπόψη, καθώς δυστυχώς για όλους μας  τελούν υπό καθεστώς παραπλάνησης και φανατισμού, το οποίο εκπορεύεται από πολιτικά και άλλα οικονομικά κέντρα συμφερόντων, ξένων και εν δυνάμει εχθρικών προς τον τόπο και την πατρίδα μας.
Καταλαβαίνουμε πως η κίνηση του αποκλεισμού της Αγιώνυμης Πολιτείας και η επιτηδευμένη από μέρους τους εμπλοκή της Ιεράς Μονής Ιβήρων, ως απόδοση αφορμής αυτής της ενέργειας, σας προβλημάτισε, σας στεναχώρησε και σας έφερε προ ενός πνευματικού κυρίως αδιεξόδου, καθώς φαίνεται και ακούγεται πολύ δυσάρεστο να κατηγορείται ένα μοναστήρι της δικής σας εμβέλειας για πράγματα τα οποία όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αλλά δημιουργούν και δυσάρεστους συνειρμούς στην παρούσα δύσκολη από κάθε άποψη συγκυρία.
Θέλουμε όμως να ξέρετε, πως σ’ αυτή την πειρασμική δοκιμασία έχετε στο πλευρό σας τις 1000 και πλέον οικογένειες των εργαζομένων των Μαδεμοχωρίων, και περίπου άλλων τόσων οικογενειών, μέλη των οποίων ζουν από την υπερδιχιλιετή και θεόδοτη, κατα τη γνώμη μας, μεταλλευτική δραστηριότητα.
Σ΄αυτό το σημείο θέλουμε να σας παρακαλέσουμε  να προσθέσετε εκτός από το σεβασμό, την ευλάβεια και την ταπεινότητα, που τρέφουμε προς το σχήμα και το ρόλο σας και την απέραντη ευγνωμοσύνη μας για τη διάθεση που δείχνετε να προβείτε στην παραχώρηση της δασικής έκτασης,  ιδιοκτησίας της Μονής Ιβήρων, που βρίσκεται στην περιοχή Λοτσάνικο.
Όσο και αν κάποιοι επιχειρούν να την εμφανίσουν αυτήν την κίνηση απο μέρους σας ως μια λαθάνουσα επιχειρηματική δραστηριότητα, που δε συνάδει με τό ρόλο μιας Αγιορείτικης Μονής,σας ενημερώνουμε πως στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, αυτή η ενέργεια εκλαμβάνεται ως απόδειξη του διαρκούς συμβολισμού της ακτημοσύνης, που χαρακτηρίζει και συνοδεύει όλες τις ενέργειες σας. 
Θα σας πούμε πολύ απλά, πως αυτή η παραχώρηση από μέρους σας δίνει τη δυνατότητα σε 3 τουλάχιστον γενιές Μαδεμοχωριτών να έχουν έναν αξιοπρεπή βίο μέσα από το μεροκάματο της εργασίας τους. Ενώ παράλληλα η πατρίδα μας από «φτωχός συγγενής», λόγω της αναπόδραστης ανάγκης εισαγωγής μετάλλων, μετατρέπεται σε μια χώρα δυναμικής παραγωγής πολύτιμων μετάλλων όπως ο χαλκός, ο χρυσός, ο άργυρος, ο μόλυβδος και ο ψευδάργυρος, που θα ενισχύσει σημαντικά και τα έσοδα της πολύπαθης Ελληνικής οικονομίας.
Ξέρουμε επίσης, ότι περνάει από το νού σας η περίπτωση, μήπως απ’ αυτή την κίνηση προκληθούν ανεπανόρθωτες συνέπειες και καταστροφή στο φυσικό πλούτο της περιοχής, σύμφωνα και με τα όσα ακούγονται από τη πλευρά αυτής της μερίδας των κατοίκων. 
Σκεφτείτε μόνο, ότι εμείς οι εργαζόμενοι και τα μέλη των οικογενειών μας θα είμαστε οι πρώτοι που πιθανώς θα υποστούμε τις συνέπειες αυτών των καταστροφολογικών «εκτιμήσεων». Σας διαβεβαιώνουμε, λοιπόν ότι σε καμία των περίπτώσεων και για κανένα μεροκάματο εμείς οι εργαζόμενοι, δε θα επιτρέψουμε αυτός ο ευλογημένος τόπος να μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Θα σταθούμε θεματοφύλακες αυτής της φυσικής κληρονομιάς, ένα μικρό κομμάτι της οποίας όμως εκ των πραγμάτων πρέπει να θυσιαστεί για το συμφέρον του τόπου και της πατρίδας μας. 
Σε καμία όμως περίπτωση δε μπορούμε να παραμείνουμε όμηροι των ψευδοπροφητών της περιβαλλοντικής συντέλειας και ατόμων, που προφασιζόμενοι διάφορες αιτίες διασύρουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής και παράλληλα διαταράσσουν τη μοναχική σας πνευματική γαλήνη.
Κλείνοντας σας υποσχόμαστε πως αυτά τα λόγια κατάθεσης ψυχής από μέρους μας, πολύ σύντομα θα λάβουν χαρακτήρα πράξεων αγάπης, συμπαράστασης  και σεβασμού προς το πρόσωπο σας.
Μη φοβού και μη λυγίζετε στα άλαλα και τα μπάλαλα. Είμαστε δίπλα σας.
Σωματείο εργατοτεχνικών και υπαλλήλων «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
Σωματείο εργαζομένων στις υπόγειες στοές όλως των ειδικοτήτων
Σωματείο εργαζομένων υπογειτών παραγωγής

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/1/13, 7:02 μ.μ.

    ΠΟΙΑ συντριπτικη πλειοψηφια ρε λαμογια 500 ατομα ειστε στελνετε και επιστολες στο ιβηρων λες και δεν ξερουν οι γεροντεσ ς ποσοι ειστε και ποιοι κυριως ειστε και ποια καταστροφη δεν θα προκαλεσετε που εχετε μολυνει ολη την ανθρωποτητα γαγγρενα της γης που εχετε μουτρα και μιλατε γρηγορα στις τρυπες σας παλιοχομπιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/1/13, 9:00 μ.μ.

    ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!

    ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ,ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΕΒΡΑΙΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/1/13, 11:12 μ.μ.

    Πόσο φίδι που σέρνεται στα πόδια των Αγιορειτών μοναχών είσαι Χρήστο Πάχτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/1/13, 7:37 μ.μ.

    κανονικα θα επρεπε και το αγιον οροσ να ειναι εναντια τησ εξορυξησ. μιληστε επιτελουσ ρε πατερεσ. εχετε μεινει στην γιαλα σασ οπωσ οι περισοτεροι ελληνεσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή