Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

2611 - Η εορτή των Θεοφανείων στα μοναστήρια Ιβήρων και Ξενοφώντος (φωτογραφίες)



ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας και Αμαρουσίου κ. Κύριλλος τελεί τον Μέγα Αγιασμό την παραμονή των Θεοφανείων
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας και Αμαρουσίου κ. Κύριλλος επισκέφθηκε το Άγιο Όρος για να εορτάσει την εορτή των Θεοφανείων.
Την πρώτη μέρα της επισκέψεως του 04.01.2013 / 17.01.2013 τον υποδέχτηκε στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους ο πρωτεπιστάτης π. Μάξιμος ο Ιβηρίτης και το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε τις Ιερές Μονές Παντοκράτορος και Σταυρονικήτα.
Την παραμονή των Θεοφανίων τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό στη φιάλη της Ιεράς Μονής Ιβήρων και το βράδυ της ίδιας ημέρας ιερούργησε στην Ιερά Αγρυπνία.
Η καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε στη θάλασσα του αρσανά της Ιεράς Μονής Ιβήρων μαζί με τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας.
Tην παραμονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας και Αμαρουσίου κ. Κύριλλος επισκέφθηκε  την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας όπου χοροστάτησε στον εσπερινό και εν συνεχεία χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στη Ρουμάνικη Σκήτη και το πρωί του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ιερούργησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Τον Μητροπολίτη Κηφισίας και Αμαρουσίου κ. Κύριλλο συνόδευαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Χρήστος Κυριακόπουλος, ο Ιεροκύρηκας Αρχιμ. Νικάνωρας Καραγιάννης και άλλοι Ιερείς της Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας και Αμαρουσίου κ. Κύριλλος ρίχνει στη Θάλασσα τον Τίμιο Σταυρό
Μαθητές της Αθωνιάδος Σχολής έπεσαν στην θάλασσα για να πιάσουν τον Σταυρό
Η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
Ο Μέγας Αγιασμός
Με λαμπρότητα και κατά την παράδοση εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Άγιον Όρος και την Ιερά Μονή του Οσίου Ξενοφώντος, την οποία επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας έπειτα από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Μονής  π. Αλεξίου.
Ανήμερα των Θεοφανείων ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τον πρωτοχρονιάτικο άρτο της Μονής παρουσία του Καθηγουμένου π. Αλεξίου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος π. Γαβριήλ, της Αδελφότητας της Μονής και των προσκυνητών.
Η καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε την επομένη, εορτή του Τιμίου Προδρόμου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε, για δεύτερη φορά φέτος, ο φοιτητής Κωνσταντίνος Ρέρρης, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε έναν χρυσό Σταυρό.
Τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως συνόδευαν Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας διαβάζει τις ευχές πριν τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού
Ο φοιτητής Κωνσταντίνος Ρέρρης ανασύρει τον Τίμιο Σταυρό
Στα σκαλοπάτια της Μονής του Οσίου Ξενοφώντος

Περισσότερα: http://www.lavaron.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου