Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

2349 - Μια μαρτυρία για τη διαφωνία των Γερόντων Πορφυρίου και Παϊσίου σχετικά με την αναφορά του δευτέρου στο 666 (video)

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/12/12, 10:55 μ.μ.

    Στο χρονικό σημείο 4:21 του video ο π.Ακάκιος εξιστορεί το κατωτέρω γεγονός:

    - Το έχεις αυτό το φυλλάδιο;
    - Το έχω του λέω. Κι άρχισα να το διαβάζω. Του το διάβασα με προσοχή.
    - Και μου λέει: Α! εγώ διαφωνώ. Εγώ δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα.

    Και τότε, χωρίς να το καταλάβω, άρχισα να απαντάω στον γέροντα Πορφύριο, αλλά όχι με δική μου σκέψη, ούτε με δική μου φωνή.

    Από το στόμα μου ακουγόταν η φωνή του γέροντος Παϊσιου, και έδινε τις απαντήσεις στον γέροντα Πορφύριο.

    Και αυτή η επιχειρηματολογία κράτησε αρκετή ώρα και στο τέλος πετάχθηκε ο ανώτατος δικαστικός και λέει μα δεν διαφωνούν οι γέροντες.

    Καλά είπε οι γέροντες, γαιτί εγώ ήμουν με τα παντελόνια ακόμη. Καλά είπε οι γέροντες γιατί δεν μιλούσα εγώ, μιλούσε ο Παίσιος με το στόμα μου.

    ΑΠΟΡΙΑ:

    - Παραδεχόμαστε στην Ορθόδοξη Εκκλησία, έχουμε περιστατικά, που κάποιος άνθρωπος γίνεται φορέας, ενδιάμεσος, διάμεσος, άλλου ανθρώπου; Δηλ. ένας Άγιος δανείζεται την σκέψη και την ομιλία ενός ανθρώπου και μιλάει διαμέσου αυτού; Μπορεί ένας άνθρωπος να γίνει "όχημα" έκφρασης ενός Αγίου όπως το θέτει ο π.Ακάκιος;

    Να μας συγχωρει ο π. Ακάκιος, αλλά αυτό που περιγράφει ονομάζεται possessed (κατεχόμενος) υπό άλλου πνεύματος. Χάνω δηλ. την βούλησή μου και άλλος ενεργεί μέσω εμού! Για φανταστείτε τώρα σε τι καταστάσεις προσιδιάζει αυτό που λέει ο πάτερ... Όχι πάντως σε Αγίους!!!

    Γιατί τέτοια πολεμική κατά του γέροντα Παϊσίου; Γιατί τώρα; Πλησιάζουν τα πράγματα που είπε για το 666 και πρέπει οπωσδήποτε τώρα να "αμαυρωθεί" η χειρόγραφη επιστολή του;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/11/13, 3:31 μ.μ.

    Η απορία του Ανώνυμου αδελφού είναι ορθή και έχει Θεολογική βάση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή