Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

2348 - Γιατί ο Γέροντας Πορφύριος δεν μίλησε ποτέ για τα επερχόμενα;



Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο
του ιερομονάχου π. Γεωργίου Καυσοκαλυβίτη 
εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/12/12, 4:24 μ.μ.

    ΛΕΕΙ Ο π.ΓΕΩΡΓΙΟΣ:
    ".................
    Γνώριζε αλλά δεν έλεγε. Μιλούσε λακωνικά και κωδικοποιημένα και γνώριζε ότι υπήρχε στην εποχή του μεγάλο χάσμα στην πνευματικότητα των ανθρώπων του Αγίου Όρους με τον έξω κόσμο.
    Για αυτό το λόγο είχε στείλει άνθρωπο να ειδοποιήσει τον Γέροντα Παΐσιο να πάψει πλέον να μιλάει για τον αντίχριστο, το χάραγμα, επικείμενους πολέμους κλπ.
    Όχι γιατί ήταν λάθος αυτά που με Θεία φώτιση είχε πληροφορηθεί ο Γέρων Παΐσιος, αλλά γιατί τα πνευματικά μέτρα του κόσμου είναι σε τέτοια επίπεδα που ο φόβος δεν θα είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και ήταν αναγκαία η προσέγγιση μόνο δια της αγάπης του Χριστού.
    .................."

    ΣΧΟΛΙΑ:
    1. Καλός είναι κι ο φόβος, εάν δεν υπάρχει αγάπη. Μέχρι να βρεθεί η αγάπη, ας λετουργήσει ο φόβος. Άλλωστε δεν λένε ότι ξεκινάει κανείς από τον φόβο, πηγαίνει στο συμφέρον και καταλήγει στην αγάπη;
    Φοβάμαι τον Θεό, στη συνέχεια θέλω να με "ανταμείψει" ο Θεός και τέλος θέλω να με αγαπάει και να τον αγαπώ...
    2. Υπάρχει "χάσμα στην πνευματικότητα των ανθρώπων του Αγίου Όρους με τον έξω κόσμο." Και τι σημαίνει αυτό; επειδή εμείς στον κόσμο ήμαστε πνευματικά "μακριά νυχτωμένοι" σε σχέση με τους Αγιορείτες, δεν θα πρέπει να προειδοποιηθούμε; δεν θα πρέπει να ενημερωθούμε όπως οι Νηνευϊτες; Θα ξέρουν οι πατέρες του Αγίου Όρους και δεν θα μιλάνε επειδή υπάρχει χάσμα; Και πότε και ποιός θα αξιολογήσει εάν αυτό το χάσμα μίκρυνε για να αρχίσει να μιλάει;;;;

    ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΓΡΑΦΕΙ Ο π.ΓΕΩΡΓΙΟΣ:
    "..................
    Οι τελευταίες ημέρες του Γέροντα Πορφυρίου ήταν και οι πλέον αποκαλυπτικές για τα πνευματικά του παιδιά αλλά και για όλη την ανθρωπότητα. Ο γέροντας μας μάζεψε στο κελί του στα Καυσοκαλύβια και μας είπε: «Δεν μου αρέσει να προφητεύω αλλά θα σας πω μια προφητεία.»
    Ο Γέροντας μας μίλησε για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα και ποιο είναι το μέλλον της. Ήταν αποκαλυπτικός για το μέλλον της Ελλάδας. Όλα αυτά πλέον άρχισαν να πραγματοποιούνται. Σήμερα ζούμε όλα όσα μας είπε και που άρχισαν να πραγματοποιούνται με ακρίβεια.
    .................."

    ΣΧΟΛΙΟ:
    Πες το μας κι εμάς αναλυτικά πάτερ Γεώργιε! Πες μας τι είπε! Γιατί μας το κρύβεις; Μας είπε κάτι, σας λέω ότι μας είπε κάτι, αλλά δεν σας λέω τι μας είπε!! Μάλλον φταιει το "χάσμα" και δεν μας το λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή