Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

2226 - Ολοκληρώθηκαν οι λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις στο Άγιο Όρος (αποκλειστικές φωτογραφίες)



Ο Αρχηγός του Στόλου συνομιλεί με τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Ξηροποτάμου Αρχιμ. Ιωσήφ, δεξιά ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, Αρχιμ. Παρθένιος
Ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι, στη Δάφνη, οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Άγιο Όρος, για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση και την ένταξή του στον Εθνικό κορμό.
Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ξηροποτάμου Αρχιμ. Ιωσήφ και ο ιερομόναχος Καλλίνικος με τον Τίμιο Σταυρό
Από την Ιερά Μονή Ξηροποτάμου μεταφέρθηκε ο Τίμιος Σταυρός στη φρεγάτα «Σαλαμίς», όπου εψάλη Αγιασμός με Τροπάρια του Τιμίου Σταυρού, παρουσία της Ιεράς Επιστασίας και των Ηγουμένων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Ο Γέροντας Ιωσήφ, Καθηγούμενος της ΙΜ Ξηροποτάμου, στο τέλος της τελετής έδωσε το ακριβές αντίγραφο του μεγαλυτέρου τεμαχίου Τιμίου Ξύλου που φυλάσσεται στη Μονή στον Αρχηγό ΓΕΝ, προς ευλογία όλου του στόλου.
Οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών μεταβαίνουν στην φρεγάτα "Σαλαμίς"
Ο Αγιασμός στη φρεγάτα "Σαλαμίς"
.......Είναι η πρώτη φορά, μετά το 1821, που ο Τίμιος Σταυρός μπαίνει σε πολεμικό πλοίο. Με τη κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως οι Αγιορείτες φυγάδευσαν πολλά από τα κειμήλια του Αγίου Όρους στα νησιά για να μη συλληθούν από τους Τούρκους. Το τμήμα αυτό του Τιμίου Ξύλου, το μεγαλύτερο που υπάρχει σ’ όλο τον κόσμο, φυγαδεύτηκε στην Ύδρα και η προφορική παράδοση αναφέρει πως το είχε μαζί του στη Ναυαρχίδα ο Κανάρης. Μετά ην απελευθέρωση η Μητρόπολη της Ύδρας το επέστρεψε στην Ιερά Μονή Ξηροποτάμου.
Οι μαθητές της Αθωνιάδας επισκέπτονται την φρεγάτα "Σαλαμίς"
Η λαμπρή τελετή έκλεισε με 21 κανονιοβολισμούς από τη φρεγάτα «Σαλαμίς».
Κανονιοβολισμοί
Ευχαριστώ Νίκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου