Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

2062 - Γέροντας Παΐσιος και...''Corpus Christi''



* Πρωτοπρ. Νεκτάριος Σαββίδης για την Romfea.gr


.......Πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία  για το βλάσφημο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, θεατρικό έργο που προβάλλεται και με το οποίο σπιλώνεται το πρόσωπο του Χριστού μας. Φυσικά  πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Χριστός δεν κινδυνεύει, ούτε έχει ανάγκη από την δική μας υπεράσπιση και πως η Πίστη μας κινδυνεύει από την άθλια και εκοσμικευμένη ζωή μας. Αυτό είναι σίγουρο. 
Όμως σαν μέλη του σώματος του Χριστού είναι φυσικό να θέλουμε κάπως να αντιδράσουμε όταν βλασφημείτε ό,τι πιο ιερό και αγαπημένο έχουμε εμείς οι πιστοί .
Πολλές γνώμες ακούστηκαν από τον εκκλησιαστικό χώρο για το  πώς έπρεπε να αντιδράσει η Εκκλησία (όλοι μας δηλ.). Κληρικοί και λαϊκοί είπαν και έγραψαν πολλά… Ποιος θα μας υποδείξει πώς  πρέπει να αντιδράσουμε;
Αντί κατάθεση τώρα μιας ακόμα άποψης,  θα παραθέσω την αντίδραση όχι οποιουδήποτε αλλά του  αγιασμένου, φωτισμένου από τον Παράκλητο Γέροντος Παϊσίου σε παρόμοια περίπτωση προβολής βλάσφημης ταινίας στην πατρίδα μας.
Την μεταφέρω αυτούσια από το βιβλίο του πνευματικού του τέκνου Ιερομονάχου Ισαάκ , ‘’ Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου’’(σελ.314) :
Η συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου