Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

1927 - Η Τελετή Έναρξης του Νέου Σχολικού Έτους 2012-13 στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία (27/9/2012)


Ο Άγιος Πρωτεπιστάτης με μέλη της Ιεράς Επιστασίας και Εφορείας κατά τη διάρκεια τέλεσης του Αγιασμού

Την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2012 (27 Σεπτεμβρίου με το νέο ημερολόγιο), ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η τελετή έναρξης του νέου σχολικού έτους στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία του Αγίου Όρους. Τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό της Σχολής και στη συνέχεια, 10.30 π.μ. τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός παρουσία του Αγίου Πρωτεπιστάτη γέροντος Μαξίμου του Ιβηρίτου, των μελών της Ιεράς Επιστασίας, των μελών της Εφορείας, του Διευθυντού της Σχολής και εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Ακολούθησε τράπεζα στην οποία προσφώνησε τον Άγιο Πρωτεπιστάτη και την Ιερά Επιστασία εκ μέρους της Σχολικής Εφορείας ο έφορος της σχολής ιερομ. Παλαμάς ο Βατοπαιδινός. Κατόπιν τον λόγο πήρε ο Άγιος Πρωτεπιστάτης, ο οποίος με αφορμή την εορτή του Τιμίου Σταυρού μίλησε για την ιστορία του Τιμίου Ξύλου και των Τιμίων Ήλων. Στη συνέχεια με αφορμή την έναρξη του Σχολικού Έτους ευχήθηκε πνευματική πρόοδο στους μαθητές της Σχολής και πνεύμα ταπεινώσεως και συνεργασίας στους καθηγητές της. Τέλος, τον λόγο πήρε και ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Αλέξιος Παναγόπουλος δρ. Θ., & δρ. ν/πολ. επιστ., χαιρετίζοντας τον Άγιο Πρωτοεπιστάτη κ.κ. Μάξιμο και τις σεβαστές Εκκλησιαστικές και Πολιτειακές Αρχές του Αγίου Όρους. Επί τη ευκαιρία απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετεγγραφές από όλη τη χώρα μαθητών στις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου της Αθωνιάδος.
Να σημειωθεί ότι η σχολή έχει ξεκινήσει μαθήματα ήδη από τις 11 Σεπτεμβρίου 2012 (νέο ημερολόγιο) και από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας έχει καλυμμένες όλες τις θέσεις του διδακτικού προσωπικού της, λόγω και των έγκαιρων ενεργειών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την ομαλή λειτουργία της με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Οι μαθητές στη Αθωνιάδα έχουν δωρεάν διαμονή, διατροφή και μετακίνηση εντός Αγίου Όρους. Επιπλέον, λαμβάνουν πτυχία Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής Αγιογραφίας. Σύμφωνα με την κανονιστική διάταξη της Αθωνιάδος, πέρα από την ομαλή και κανονική λειτουργία σκοπός της Σχολής παραμένει πάντοτε η μαθητεία σε αυτή να μην περιοριστεί στην μετάδοση κάποιων γνώσεων των διαφόρων επιστημών, αλλά και στην επιδίωξη της πνευματικής ζωής που μεταμορφώνει τον άνθρωπο και τον κάνει δεκτικό της χάριτος του Αγίου Πνεύματος. 

Ο έφορος της Σχολής ιερομόναχος π. Παλαμάς Βατοπαιδινός, ο διευθυντής της Σχολής Δρ. Αλέξιος Παναγόπουλος και μαθητές της Αθωνιάδος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Μαθητές της Σχολής ψάλλουν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Πληροφορικής και πτυχιούχου Θεολογίας κ. Μ. Βούλγαρη.



Ψάλτου Ευστράτιος, ΠΕ 01 Θεολόγος,
μέλος διδακτικού προσωπικού
Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας
Email:Athoniada@sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου