Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

1675 - Δραματικές εξελίξεις στην πυρκαγιά του Αγίου Όρους. Εκκενώνεται η Ουρανούπολη

(κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση)

Διαταγή να εκκενωθούν ξενοδοχεία και οικισμοί στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής έδωσε η πυροσβεστική υπηρεσία λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο Άγιον Όρος.
Στην περιοχή έχει γίνει εκκένωση των οικισμών, καθώς λόγω των ανέμων η φωτιά έφτασε στις παρυφές του χωριού, με την πυροσβεστική να δίνει την εντολή για εκκένωση προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με πολίτες και ειδικότερα στις ευπαθείς ομάδες.
Όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρώην κοινοτάρχης της Ουρανούπολης Ιωάννης Μίτιτζης η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ωστόσο έχει γίνει μεγάλη ζημιά στη δασώδη περιοχή.
Για την κατάσβεση επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα 40 άτομα πεζοπόρα, 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
......Ανακοίνωση – έκκληση προς τους πολίτες σχετικά με την πυρκαγιά που μαίνεται στο Άγιον Όρος και εξαπλώνεται προς την Ουρανούπολη εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Εξαιτίας πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε δασική περιοχή του Αγίου Όρους και κινείται με κατεύθυνση προς Ουρανούπολη Χαλκιδικής, προληπτικά  παρακαλούνται οι πολίτες να μην κινούνται προς Ουρανούπολη και να μην ακινητοποιούν τα οχήματά τους παραπλεύρως της οδού, προκειμένου να μην παρακωλύεται η κίνηση και το έργο των οχημάτων της Πυροσβεστικής».
Στην Ουρανούπολη μεταβαίνει και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου