Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

1643 - Η Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου


Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου με περίσσειαν χαράς και πνευματικής ευφροσύνης υποδέχθηκε, το εσπέρας της Πέμπτης 2 Αυγούστου, την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, η οποία φυλάσσεται εις την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους. Την Εικόνα, η οποία είναι δωρεά των Κομνηνών προς την Ι. Μονή Κουτλουμουσίου, συνοδεύουν ο Πανοσιολογιώτατος π. Φιλόθεος Κουτλουμουσιανός μετά συνοδείας και άλλων πατέρων της Μονής.
Στην είσοδο της πόλεως της Κισάμου την Ιερά Εικόνα υπεδέχθη  ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος μετά του Ιερού Κληρού, των Αρχών του τόπου και του λαού του Θεού. Μετά την ευχαριστιακή δέηση ακολούθησε λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος στην κεντρική λεωφόρο της πόλεως και η πομπή κατέληξε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, όπου και θα παραμείνει έως το εσπέρας της Δευτέρας 6 Αυγούστου. Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Ιεράς Παρακλήσεως.
Στον ευχαριστιακό χαιρετισμό του ο Σεβ. Αμφιλόχιος, αφούευχαρίστησε τον Γέροντα και Καθηγούμενο της Μονής Πανοσιολογιώτατο κ. Χριστόδουλο για την ευλογία εξόδου της Παναγίας της Βηματάρισσας, αναφερόμενος στην διαχρονική προσφορά του Αγίου Όρους σημείωσε μεταξύ άλλων: «Άγιον Όρος!  Τόπος στον οποίον κοινωνούμε και προσψαύομε το Θείο. Τόπος, στον οποίον αισθανόμεθα οικείοι, παλαιοί, γνώριμοικαι φίλοι μετά του πλάστου και δημιουργού Θεού, ο Οποίος παντοίους τρόπους κατεργάζεται δια την αναγέννηση και σωτηρία του πλάσματος Του. Τόπος, στον οποίον αφυπνιζόμεθα, ανανίπτομε και μετανοούμε, συντριφθέντες υπό του βάρους των αμαρτιών, των πτώσεων και των παρεκκλίσεων μας από την εν Χριστώ ζωή.Τόπος, στον οποίον νήφοντες και αναβαπτιζόμενοι εις τα ακένωτα νάματα της φιλευσπλαχνίας και της ακοιμήτου δεήσεως της Βασιλομήτορος ευρίσκομε την οδό και την πύλη, που οδηγεί στην αληθινή ζωή. Τόπος, στον οποίον εισερχόμεθααδύναμοι και αναχωρούμε ισχυροί, φθάνομε απέλπιδες εκ των οδυνηρών και δυστήνωντου βίου και φεύγομε έχοντες εις τας καρδίας μας να καίει η φλόγα της αδιαψεύστου και μόνης ελπίδας, της Θεοτόκου….. Και δεν φοβούμεθα την οποιανδήποτε κρίση. Και δεν θορυβούμεθα ούτε και αποθαρρυνόμεθα, καθώς οερχομός του Χριστού –ο πρώτος και ο ύστατος- , η παρουσία των Αγίων και της Παναγίας μας, τα θαύματα που τελούνται μας κρίνουν όλους μας…».
Κάλεσε δε τους πιστούς όπως εναποθέσουν τις αγωνίες, τα δάκρυα, τα παθήματα και τα βάσανα τους ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βηματάρισσας. «Η γλυκιά μορφή της Παναγίας μας, μας χαρίζει την ελπίδα της άνοιξης μέσα στην ζέστη του καλοκαιριού. Ό,τι πολυτιμότερο έχει να παρουσιάσει όχι μόνον η ανθρώπινη φύση,αλλά και ολόκληρη η κτίση», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου