Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

1472 - Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου για τη σύλληψη του ιεροδιακόνου με τα όπλα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
26 Ιουνίου 2012
Σχετικά με την πρόσφατη σύλληψη στην Θεσσαλονίκη από τις αστυνομικές αρχές «ιεροδιακόνου της Μονής Εσφιγμένου» για παράνομη κατοχή όπλων, προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων έχουμε να ανακοινώσουμε τα εξής:
Ο εν λόγω ρασοφόρος διαμένει σε εξάρτημα (Κελλί) της Μονής Εσφιγμένου. Τον τοποθέτησαν εκεί οι σχισματικοί-καταληψίες της Μονής μας από το 2000 με το υπ’ αριθμ. 75/28.5.2000 έγγραφό τους, που φέρει την υπογραφή: «Αρχιμ. Μεθόδιος και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί».
Η αδελφότητά μας ανέλαβε τη Μονή το 2005.
Ο εν λόγω είναι και αυτός παλαιοημερολογίτης αλλά ανήκει σε διαφορετική «παράταξη» από αυτήν του κ. Μ. Παπαλαμπρακόπουλου, αρχηγού των παρανόμως διαβιούντων στη Μονή Εσφιγμένου, με αποτέλεσμα να έχουν διαφωνίες.
.......Οι πινακίδες του αυτοκίνητου του (ΧΚΗ 3873) ανήκουν στο συγκεκριμένο Κελλί, όπως προκύπτει από την σχετική άδεια του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Γιά μία ακόμη φορά οι καταληψίες στερούμενοι κάθε επιχειρήματος προσπαθούν να εκμεταλευτούν τα πάντα, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και κατ΄ ουσίαν μας ψέγουν γιατί ανεχθήκαμε να παραμένει στο Άγιον Όρος ένας ομόπιστός τους. Αν είναι δυνατόν!!
Καλούμε για άλλη μία φορά το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του στην ευαίσθητη περιοχή του Αγίου Όρους, απαλλάσσοντάς το από την παρανομία, την μισαλλοδοξία και τον φανατισμό.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/3/13, 6:57 π.μ.

    H anakoìnwsh twn Katsoulièrhdwn,apofeùgei na anafèrei òti to kellì toy sygkekrimènou monaxoù,pou òntws eìnai se diafwnìa me thn Paradosiakh Monh Esfigmènou,mh èxontas kammìa epikoinwnìa me aytin,eìnai to pio kontinò shmeìo pros tin Monh,pou èxoun episkeyteì potè oi Katsoulièrhdes,pou sfeterìzontai to ònoma ths Monhs.Aytò,ta lèei òla gia tis agathès sxèseis twn sfeteristwn me ton sygkekrimèno monaxò.Ti àllo èxoyn na doun ta màtia mas,apò aytò to oikoumenistikò aìsxos,pou paìzetai sthn plàth toy Agiou Orous,dystyxws me thn synèrgeia arketwn neoagioreitwn...Isaàk Solwmoù.

    ΑπάντησηΔιαγραφή