Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

1407 - Επετράπη η εισαγωγή του Γέροντα Εφραίμ σε Νοσοκομείο των Αθηνών


Σε νοσοκομείο της Αθήνας ο Γέροντας Εφραίμ
Το Συμβούλιο Εφετών ενέκρινε το αίτημά του
Άδεια για να ταξιδέψει στην Αθήνα έδωσε το Συμβούλιο Εφετών στον ηγούμενο της Ι.Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών» ανταλλαγών.
Έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, o οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους ανάμεσα στους οποίους και η υποχρεωτική παραμονή του εντός του Αγίου Όρους, το Συμβούλιο Εφετών τού επιτρέπει να μεταβεί στην Αθήνα όπου πρόκειται να εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Οι εφέτες παρέχουν την άδεια μετακίνησης στον Γέροντα Εφραίμ για ακριβώς πέντε ημέρες, όσες αιτήθηκε για τη νοσηλεία του και αμέσως μετά ο κατηγορούμενος μοναχός θα πρέπει να επιστρέψει στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, όπου είναι υποχρεωμένος να διαμένει
Πλην του όρου της υποχρεωτικής διαμονής εντός του Όρους, στον Γέροντα Εφραίμ έχουν επιβληθεί για την αποφυλάκιση του, μετά από περίπου τρίμηνη προσωρινή κράτηση, οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της χρηματικής εγγύησης 300.000 ευρώ και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου