Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

1090 - Μπλόγκ για το Άγιο Όρος, από Ηγούμενο Μονής




"Αγιορειτική κληρονομιά" ονομάζεται ο ιστοχώρος που διαχειρίζεται ο Ηγούμενος της Σεβικής Μονής Λεπαβίνα, Γέροντας Γαβριήλ, παλιός Αγιορείτης Μοναχός.
Για πάνω από μια δεκαετία ο πατήρ Γαβριήλ αποδεικνύει ότι το Διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τη διάδοση του λόγου του Θεού και του έργου της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.
Ο πατέρας Γαβριήλ δημιούργησε το blog για το Άγιο Όρος το οποίο αποτελεί ένα μέρος των δραστηριοτήτων του. Το blog φιλοξενεί μια σειρά από άρθρα για το Άγιο Όρος. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο πατέρας Γαβριήλ είναι ένας από τους παλαιότερους Αγιορείτες, έχει εικόνα της ζωής του Αγίου Όρους, η οποία μπορεί να μην είναι γνωστή  στο ευρύ κοινό και στην εκκλησία σήμερα. Γι’ αυτό μπορεί αυτό το blog να είναι μοναδικό στον κόσμο. Αν και φαινομενικά ανόμοια, συνδέει τη σερβική πολιτιστική κληρονομιά και την κληρονομιά του Αγίου Όρους με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αυτό είναι κάτι το μοναδικό. Πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο θα πρέπει να υιοθετηθεί από ολόκληρη την Εκκλησία και γενικότερα την κοινότητα. Και αυτό γιατί ακολουθεί τις παγκόσμιες τάσεις και επιτρέπει την έκφραση πνευματικών διλημμάτων και την ανταλλαγή σκέψεων με σύγχρονες και παραδοσιακές θρησκευτικές ομάδες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου