Κυριακή 8 Απριλίου 2012

1067 - Η πανήγυρη του Ευαγγελισμού στην Ιερά Μονή Φιλοθέου


Θερμές ευχαριστίες στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που του έδωσε την ευλογία και την άδεια να τελέσει τη θεία λειτουργία για την χθεσινή πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με το παλαιό εορτολόγιο, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Φιλοθέου, εξέφρασε  στο κήρυγμά του, από το Περιβόλι της Παναγιάς, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. 


Παρουσία πλήθους προσκυνητών ο Μητροπολίτης Σεραφείμ μίλησε με πολύ σεβασμό για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως ενώ, σύμφωνα με αγιορείτες και προσκυνητές, αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του για την εορτή του Ευαγγελισμού.


Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Πειραιώς μνημόνευσε «υπέρ του Αρχιεπισκόπου ημών Βαρθολομαίου», ενώ αρνήθηκε να ψάλλουν την φήμη του, κάτι που όπως παρατηρούσαν Αγιορείτες δεν έχει συμβεί ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν.


Οι φωτογραφίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ είναι από την χθεσινή πανήγυρη στην Ι.Μ. Φιλοθέου, αποκλειστικά στις Αγιορείτικες μνήμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου