Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

1049 - Αφιέρωμα στο Άγιον Όρος. Το σημερινό πρόγραμμα



 



ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
Παρασκκευή 6 Απριλίου 2012
Αφιέρωμα στο Άγιον Όρος









09.10 ΑΘΩΝΑΣ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ, ΜΕΛΛΟΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζουν η Κατερίνα Χουζούρη και ο Μάκης Αδαμόπουλος, επιχειρεί να φωτίσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Α.θωνικής Πολιτείας. Σήμερα το θέμα είναι: «Διαδικαστικά – Τρόπος μετάβασης – Άδεια εισόδου - Διαμονητήριο». Καλεσμένος είναι ο κ. Αρίστος Κασμίρογλου, Διοικητής του Αγίου Όρους.

11.01 ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ιστορία και στη πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου. Καλεσμένοι είναι: ο κ. Δημήτρης Καλπάκης, Αρχαιολόγος και ο κ. Ιωακείμ Παπάγγελος, Αρχαιολόγος και Αρχιτέκτονας.

12.01 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας, επιχειρεί να αναδείξει την καθημερινότητα στην Αθωνική Πολιτεία.

13.00 ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης αναφέρεται στην ιστορία του Καθολικού της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου. Καλεσμένος είναι ο κ. Γεώργιος Φουστέρης, θεολόγος, Δρ. Αρχαιολογίας.

14.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει το βιβλίο «Μονές του Αγίου Όρους» του Ιωάννη Χατζηφώτη.

15.00 ΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, επιχειρεί να παρουσιάσει τα Ιερά Κειμήλια της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου.

17.01 ΧΟΡΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΟΣΙΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, επιχειρεί να παρουσιάσει οσιακές μορφές Αγιορειτών Πατέρων. Σήμερα το θέμα είναι: «Ο Αγιορείτης Μελουργός Όσιος Ιωάννης Κουκουζέλης». Καλεσμένος είναι ο κ. Εμμανουήλ Γιαννόπουλος, θεολόγος, ειδικός επιστήμονας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.

20.05 ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ, ΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Στυλιανή Χριστοδούλου, αναφέρεται στον μοναχισμό, στον ησυχασμό και στην φιλοκαλία στον Άθωνα. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η θέα του ακτίστου φωτός στους νεώτερους Αγιορείτες και στον Γέροντα Ιωσήφ τον ησυχαστή». Καλεσμένος είναι ο π. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, υπεύθυνος τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας.

21:00 ΑΘΩΝΙΚΕΣ ΣΚΗΤΕΣ, ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται στις Αθωνικές Σκήτες, στα Καθίσματα και στα Αγιάσματα του Αγίου Όρους. Σήμερα το θέμα είναι: «Οι Σκήτες: α) Αγίου Δημητρίου ή Λακοσκήτη, ρουμανόφωνη, ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, β) Κοιμήσεως Θεοτόκου ή Μπογκορόδιτσα, ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος και γ) Θηβαΐδος (Χρομίτσα), ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος και τα Κελιά: α) Καψάλας (Άξιον Εστί), ανήκει στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, β) Αγίου Νικολάου (Μπουραζέρι), ανήκει στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου και γ) Αγίου Δημητρίου, ανήκει στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου». Καλεσμένος είναι ο Γέροντας Πατάπιος Καυσοκαλυβίτης.

22.01 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, αναφέρεται στη σχέση του Αγίου Όρους με τα γράμματα και τις τέχνες. Σήμερα, το θέμα είναι: «Περιηγητές του Αγίου Όρους. Μέρος Δ΄».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Ε)
Η Μάρω Βαμβουνάκη, στο πλαίσιο της εκπομπής του Ρ/Σ: «Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη - Σελίδες του κόσμου και της ψυχής» διαβάζει το βιβλίο της Ράινερ Μαρία Ρίλκε: «Γράμματα σε ένα νέο ποιητή» (μετάφραση Μάριος Πλωρίτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου