Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

467 - Παρέμβαση του κ. Ιω. Τέντε ζητά η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους

.......Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος για την αναίρεση του βουλεύματος τού Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, ζητάει η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.
.......Στην επιστολή της προς τον κ. Τέντε η Ιερά Κοινότητα αφού εκφράζει «την μεγάλην έκπληξιν ημών δια την έκδοσιν του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών προς άμεσον προφυλάκισιν του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ματοπεδίου Αρχιμανδριτου κ.Εφράιμ», αναφέρει μεταξύ άλλων:
.......«…προξενεί εις ημάς κατάπληξιν το γεγονός ότι το βούλευμα τούτο εξεδόθη και απεστάλη προς εκτέλεσιν εσπευσμένως κατά τας παραμονάς της εορτής της γεννήσεως του Κυρίου Ημών Χριστού. Εκδοθέντος μάλιστα συμφώνως προς αυτό του κατά νόμον εντάλματος προσωρινής κρατήσεως υπό της ανακρίτριας διενεργήθη ήδη κατά την 24η τρέχοντος μηνός η σύλληψης Καθηγουμένου πραγματοποιηθείσα εν τη Ιερά Μονή Βατοπεδίου κατόπιν κινητοποιήσεως ισχυράς αστυνομικής δυνάμεως υπό τον αστυνομικόν διευθυντήν Χαλκιδικής, τη συμπράξει εισαγγελικού λειτουργού της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ως εάν επρόκειτο περί προσώπου άκρως επικινδύνου περί του οποίου δήθεν υφίσταντο υπόνοιαι απειθείας ή αντιστάσεως».
.......Στο τέλος της ανακοίνωσης σημειώνεται: «…υποβάλλομεν επείγουσαν έκκλησιν και θερμοτάτην παράκλησιν όπως ασκήσετε το όπερ εκ του νόμου έχετε δικαίωμα της αναιρέσεως του προρρηθέντος βουλεύματος».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου