Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

202 - Συνάντηση του Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Παύλου με τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα


Συνάντηση με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Κοινoβιακής Μονής του Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτη Παρθένιο Μουρελάτο πραγματοποίησε στις 11 Νομεβρίου 2011 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.

Να αναφερθεί ότι ο Γέροντας Παρθένιος επισκέπτεται για προσκύνημα τη Ρωσία, συνοδευόμενος από τα μέλη της Γεροντίας της Μονής.

Στη συνάντηση επίσης παρέστησαν ο Γαμματέας του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων σχέσεων πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και στέλεχος του Τμήματος ιερέας Μιχαήλ Άσμους.

Απευθυνόμενος στον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας τον ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία, την οποία του επιφύλαξε η Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου τον Οκτώβριο 2010 και μετέφερε την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου για το επικείμενο προσκύνημα στη Ρωσία καθώς και την πρόσκληση να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 65α γενέθλια του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας.

Η συνομιλία έγινε σε θερμή ατμόσφαιρα.

Σε ανάμνηση της συναντήσεως ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ επέδωσε στον Καθηγούμενο μια έκδοση πέντε τόμων με θέμα τις Ιερές Μονές της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.


http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου